Finos Film: Το ξεχωριστό βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού σήμερα, 20 Νοεμβρίου και η Finos Film την τιμά με ένα ξεχωριστό βίντεο με παιδιά που έχουν εμφανιστεί σε πολύ γνωστές ταινίες.

Στο βίντεο, πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά με τα γέλια τους, με τις σκανδαλιές τους, με τις γλυκές χειρονομίες τους και τις φωνούλες τους.

Πρόκειται για παιδιά που έπαιξαν σε ταινίες όπου πρωταγωνίστησαν ο Θανάσης Βέγγος, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Μίμης Φωτόπουλος και άλλοι δημοφιλείς ηθοποιοί.

“Σήμερα γιορτάζουν τα παιδιά, οι μικροί ήρωες με την πιο αυθεντική επίδραση στις ζωές μας!

Ο ελληνικός κινηματογράφος ήταν γεμάτος από παιδιά-θαύματα, όπως η Σμαρούλα Γιούλη που εμφανίστηκε σε ηλικία 10 ετών στην πρώτη ταινία της Φίνος Φιλμ «Η Φωνή της Καρδιάς» (1943) και φυσικά ο Βασιλάκης Καΐλας, που συμμετείχε σε έξι ταινίες του Φίνου και έκλεψε τις καρδιές όλων. Ξεχωριστές, όμως, ήταν και οι εμφανίσεις των μικρών Νίκου Πιλάβιου και Γιαννάκη Καλαντζόπουλου, ενώ πολλά από τα παιδιά που εμφανίστηκαν σε ταινίες όπως «Μανταλένα» και «Η Λίζα και η Άλλη» δεν ήταν φυσικά ηθοποιοί, αλλά παιδιά που υποδύονταν.. τον εαυτό τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού που θεσπίστηκε το 1954 από τα Ηνωμένα Έθνη, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δημιουργία των συνθηκών εκείνων που κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των παιδιών, όπως αυτά ορίζονται από τη διεθνή σύμβαση του ΟΗΕ.

Βλέπουμε σκηνές από τις ταινίες «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», «Ο Μικρός Δραπέτης», «Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά», «5000 Ψέμματα», «Σ’Αγαπώ», «Η Καφετζού», «Μανταλένα», «Η Ψεύτρα», «Ένα Αστείο Κορίτσι», «Η Λίζα και η Άλλη», «Πανικός», «Οι Κυρίες της Αυλής» και «Η Βίλλα των Οργίων»”, αναφέρεται στην ανάρτηση της Finos Film.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα