Dolph Lundgren: H μυστική μάχη του “Drago” του Rocky με τον καρκίνο – “Μου έδωσαν δύο με τρία χρόνια ζωής”
Credit: Dolph Lundgren/Instagram

O Dolph Lundgren έδινε κρυφά μάχη με τον καρκίνο εδώ και οκτώ χρόνια, ενώ οι γιατροί του είχαν πει ότι έχει δύο με τρία χρόνια ζωής.

Ο 65χρονος σταρ μίλησε για πρώτη φορά για τη διάγνωσή του στην τηλεοπτική εκπομπή “In Depth With Graham Bensinger”, αποκαλύπτοντας ότι διαγνώστηκε με καρκίνο στα νεφρά το 2015.

Βρήκαν έναν όγκο στο νεφρό μου και τον έβγαλαν… αλλά στη συνέχεια έκαναν βιοψία και ήταν καρκίνος”, εξήγησε ο Lundgren και πρόσθεσε: “Έκανα εξετάσεις κάθε έξι μήνες, και μετά κάθε χρόνο και ήμουν εντάξει για περίπου πέντε χρόνια.”

Παρά την αφαίρεση του όγκου, ο καρκίνος επανήλθε το 2020, αλλά αυτήν τη φορά οι γιατροί βρήκαν έξι όγκους στα νεφρά και το συκώτι του.

Ωστόσο, ο όγκος ήταν τόσο μεγάλος για να αφαιρεθεί χειρουργικά, γεγονός που σήμαινε ότι ο Lundgren έπρεπε να ξεκινήσει χημειοθεραπεία – με αποτέλεσμα μια σειρά διαφορετικών παρενεργειών.

Το στόμα του πονούσε πολύ, τα χέρια του πονούσαν – τα πόδια του – και δεν μπορούσε να φάει τίποτα ζεστό ή κρύο, τίποτα πικάντικο“, εξήγησε η αρραβωνιαστικιά του, Emma Krokdal. “Έτσι, ήταν ένας αγώνας για να φάει και έτσι έχανε συνεχώς βάρος.”

Αφού του είπαν ότι ήταν μια “χαμένη περίπτωση”, ο Lundgren συμβιβάστηκε με το γεγονός ότι πιθανότατα θα πέθαινε.

“Άρχισαν να λένε πράγματα όπως: Πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα και να περνάς περισσότερο χρόνο με την οικογένειά σου. Έτσι τον ρώτησα τον γιατρό, πόσο καιρό νομίζεις ότι μου απομένει; Και νομίζω ότι είπε, δύο με τρία χρόνια, αλλά μπορούσα να καταλάβω στη φωνή του ότι ήταν λιγότερο“, θυμήθηκε ο ηθοποιός.

“Σκέφτηκα ότι αυτό ήταν σίγουρα“, συνέχισε. “Κοιτάζεις τη ζωή σου και λες: Είχα μια καταπληκτική ζωή. Έχω ζήσει πέντε ζωές σε μία. Οπότε δεν ήταν σαν να ήμουν πικραμένος γι’ αυτό”.

Ακόμη και όταν η κατάστασή του συνέχισε να χειροτερεύει, ο Lundgren αρνήθηκε να τα παρατήσει και τελικά πήρε μια δεύτερη γνώμη από τη δρ. Alexandra Drakaki, η οποία έκανε μια σημαντική ανακάλυψη για την περίπτωσή του.

Η Drakaki βρήκε μια μετάλλαξη σε έναν από τους όγκους του, η οποία παρατηρείται συνήθως στον καρκίνο του πνεύμονα, γεγονός που άνοιξε έναν εντελώς νέο κόσμο πιθανών θεραπειών. “Μέσα σε τρεις μήνες, τα πράγματα συρρικνώθηκαν κατά 20% έως 30%, δήλωσε ο Lundgren. Έως το τέλος του 2022 οι όγκοι του είχαν συρρικνωθεί κατά περίπου 90%, επιτρέποντας τη χειρουργική αφαίρεση του εναπομείναντα ιστού.

Τώρα που ενδεχομένως ξεπέρασε το εμπόδιο, ο Lundgren “εκτιμά τη ζωή πολύ περισσότερο” και αισθάνεται “τυχερός που ζει.”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα