Πιείτε τσάι με τον… βασιλιά Κάρολο μόνο με 100 λίρες – Ανοίγουν οι πόρτες του Κάστρου Μπαλμόραλ
Ο βασιλιάς Κάρολος στην πασχαλινή λειτουργία με τη βασίλισσα Camilla
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καλά, δεν θα πιείτε ακριβώς τσάι με τον βασιλιά Κάρολο, αλλά θα απολαύσετε σίγουρα το τσάι σας στο αγαπημένο Κάστρο Μπαλμόραλ όπου η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε τις τελευταίες ώρες της ζωής της.

Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά το εσωτερικό του Κάστρου Μπαλμόραλ για το κοινό, με το εισιτήριο να κοστίζει 100 λίρες. Μέχρι τώρα οι ξεναγήσεις στο κάστρο περιορίζονταν στους περιβάλλοντες χώρους και την αίθουσα χορού, όπου τοποθετήθηκε το φέρετρο της αείμνηστης βασίλισσας μετά τον θάνατό της στο Κάστρο τον Σεπτέμβριο του 2022, στην τιμή των 17,50 λιρών.

Αλλά οι νέες ξεναγήσεις μικρών ομάδων, που θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι, θα κοστίζουν 100 λίρες ή 150 λίρες ενώ στην τιμή θα περιλαμβάνεται και το απογευματινό τσάι. Ωστόσο, θα επιτρέπονται μόνο 40 επισκέπτες ανά ημέρα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ρίξουν μια σπάνια ματιά στα δωμάτια που χρησιμοποιούσαν ο βασιλιάς και η βασίλισσα, σε δύο τραπεζαρίες, στο σαλόνι, στο λόμπι και στον Κόκκινο Διάδρομο, όπου ο βασιλιάς Κάρολος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Rishi Sunak νωρίτερα φέτος.

Η κίνηση αυτή λέγεται ότι συνάδει με την επιθυμία του βασιλιά να ανοίξει τις πόρτες περισσότερων επίσημων κατοικιών στο κοινό- και οι καλοκαιρινές ξεναγήσεις πιστεύεται ότι είναι ένας πιλότος για να διαπιστωθεί πώς το κτίριο αντιμετωπίζει την εισροή επισκεπτών.

Οι ξεναγήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από την 1η Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, πριν από την άφιξη του βασιλιά και της βασίλισσας για τις ετήσιες καλοκαιρινές διακοπές τους, θα διδάξουν “πώς έχει αγαπηθεί από γενιές και γενιές της βασιλικής οικογένειας”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κτήματος.

Οι ξεναγήσεις θα οδηγούν τους επισκέπτες σε μια επιλογή δωματίων που χρησιμοποιήθηκαν από τον βασιλιά και τη βασίλισσα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Δεν θα υπάρχουν σχοινιά που θα δένουν τα δωμάτια όπως σε ορισμένα άλλα κτήματα, επειδή παραμένει ένα λειτουργικό βασιλικό σπίτι.

Αλλά όσοι επιθυμούν να πάρουν στα χέρια τους τα πολύτιμα αποκόμματα καλύτερα να βιαστούν, με μόλις 40 διαθέσιμα κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου.

Σε μια δήλωση στον ιστότοπό του, το Κτήμα Μπαλμόραλ ανακοίνωσε: “Από την ολοκλήρωσή του το 1855, η πρόσβαση στο εσωτερικό του κάστρου Balmoral ήταν περιορισμένη για το κοινό, μέχρι τώρα. Για πρώτη φορά στην ιστορία, είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την έναρξη ιδιωτικών ξεναγήσεων στο εσωτερικό του κάστρου – The Balmoral Experience.

Μάθετε για την ιστορία και την κληρονομιά του Μπαλμόραλ, καθοδηγούμενοι από τους έμπειρους ξεναγούς μας σε διάφορα από τα εξαίσια δωμάτια μέσα στο Κάστρο. Θα δείτε γιατί το Μπαλμόραλ είναι ένα τόσο ξεχωριστό μέρος – το πολύ αγαπημένο και διάσημο σπίτι των Highlands της βασιλικής οικογένειας”.

Ορισμένα από τα προσωπικά έργα Τέχνης του βασιλιά θα εκτεθούν επίσης σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες στο κτήμα του Αμπερντινσάιρ. Το Κάστρο Μπαλμόραλ αποτελεί το σκωτσέζικο σπίτι της βασιλικής οικογένειας από τότε που αγοράστηκε για τη βασίλισσα Βικτωρία από τον πρίγκιπα Αλβέρτο το 1852, αφού είχε μισθωθεί για πρώτη φορά το 1848.

Ο βασιλιάς διέταξε επίσης την κατασκευή ενός γιγαντιαίου λαβύρινθου με θέμα το γαϊδουράγκαθο στους χώρους του – εμπνευσμένος από έναν λαβύρινθο στον οποίο έπαιζε όταν ήταν παιδί στο Sandringham. Τα βλέμματα του κόσμου στράφηκαν στο κτήμα τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε εκεί. Είχε φωτογραφηθεί σε συνάντηση με την τότε νέα πρωθυπουργό, Liz Truss, μόλις δύο ημέρες πριν πεθάνει, καθώς ζήτησε από την άλλοτε ηγέτιδα των Τόρις να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

Το Μπαλμόραλ αγαπήθηκε από την εκλιπούσα μονάρχη. Πολλές τοπικές επιχειρήσεις συνδέθηκαν με το κτήμα, αφού είχαν λάβει τη βασιλική έγκριση για την παροχή υπηρεσιών στη βασιλική οικογένεια κάθε καλοκαίρι, όταν αυτή ερχόταν να μείνει για ολόκληρη τη σεζόν. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ κυκλοφορούσε συχνά στο κτήμα, τόσο με τα πόδια όσο και με το Range Rover της.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα