Βασιλιάς Κάρολος: Του λείπει η μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ – Η γλυκιά φωτογραφία
Credit: Shutterstock / Zoran Karapancev

Κυριακή της Μητέρας στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο βασιλιάς Κάρολος δεν έκρυψε τα συναισθήματά του. Νιώθει έντονη την απουσία της μητέρας του, της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ και το εκφράζει με μία τρυφερή φωτογραφία στο Instagram.

O βασιλιάς Κάρολος ήθελε να ευχηθεί σε όλες τις μητέρες της Μ. Βρετανίας και έστειλε το πιο γλυκό μήνυμα μέσω αυτού του στιγμιότυπου. “Εύχομαι σε όλες τις Μητέρες, και σε όσους τους λείπουν οι μαμάδες τους σήμερα, μια γαλήνια Κυριακή της Μητέρας”.

H φωτογραφια όπου βλέπουμε τον Κάρολο να φιλά το χέρι της μητέρας του είναι από αγώνα πόλο το 1985.

Να σημειωθεί ότι στη Βρετανία γιορτάζουν την Κυριακή της Μητέρας την τέταρτη Κυριακή της Σαρακοστής, πριν από το Καθολικό Πάσχα.

Πότε είναι η Κυριακή της Μητέρας

Οι περισσότεροι ιστορικοί πιστεύουν ότι προήλθε από τη χριστιανική πρακτική του 16ου αιώνα να επισκέπτεται κάποιος τη μητρική του ενορία κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη Κυριακή, πράγμα που σήμαινε ότι οι περισσότερες μητέρες θα ξανασυναντούσαν τα παιδιά τους την ημέρα αυτή, όταν οι νεαροί μαθητευόμενοι και οι νεαρές γυναίκες που εργάζονταν ως υπηρέτριες έπαιρναν άδεια από τους κυρίους τους εκείνο το Σαββατοκύριακο. Ως αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης, στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε κυρίως για να δείξει κανείς την εκτίμησή του προς τη μητέρα του, αν και εξακολουθεί να αναγνωρίζεται με την ιστορική έννοια από ορισμένες εκκλησίες, θέτοντας στο επίκεντρο την Παναγία, τη μητέρα του Ιησού Χριστού, καθώς και στην παραδοσιακή έννοια “Μητέρα Εκκλησία”.

Έως το 1935 η Κυριακή της Μητέρας εορταζόταν λιγότερο στην Ευρώπη. Υπήρξαν προσπάθειες αναβίωσης της γιορτής στις δεκαετίες 1910-1920 από την Constance Penswick-Smith, αλλά δεν αναβίωσε μέχρι που οι στρατιώτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις ΗΠΑ έφεραν τους εορτασμούς της Γιορτής της Μητέρας στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγχωνεύτηκε με τις παραδόσεις της Κυριακής της Μητέρας, που εξακολουθούν να γιορτάζονται στην Εκκλησία της Αγγλίας. Έως τη δεκαετία του 1950 είχε γίνει δημοφιλής σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, χάρη στις προσπάθειες των Βρετανών εμπόρων, οι οποίοι είδαν στη γιορτή μια μεγάλη εμπορική ευκαιρία. Οι κάτοικοι της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου άρχισαν να γιορτάζουν τη Γιορτή της Μητέρας την τέταρτη Κυριακή της Σαρακοστής, την ίδια ημέρα κατά την οποία εορταζόταν επί αιώνες η Κυριακή της Μητέρας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα