Βασιλιάς Κάρολος: Στον “πάγο” ο Harry – “Δεν μπορεί να επιστρέψει στον πριγκιπικό του ρόλο”
O πρίγκιπας Κάρολος σε δημόσια εμφάνισή του στο παρελθόν
Credit: David W Hughes/ Shutterstock

Μια νέα δημόσια εμφάνιση έκανε ο βασιλιάς Κάρολος την Κυριακή, πηγαίνοντας στη λειτουργία στην Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή στο Σάντρινγκχαμ. Ο βασιλιάς είχε επιστρέψει, μετά τη θεραπεία που έλαβε στο μέσο της εβδομάδας για τον καρκίνο, στο Λονδίνο.

Στο μεταξύ, πηγές προσκείμενες στα Ανάκτορα διαψεύδουν κατηγορηματικά τις φήμες ότι ο πρίγκιπας Harry θα μπορούσε να επιστρέψει στα καθήκοντά του, αφού παραιτήθηκε το 2020 με τη σύζυγό του και μετεγκαταστάθηκαν οικογενειακά στις ΗΠΑ.

Πηγές τώρα επισημαίνουν ότι ο βασιλιάς είναι της γνώμης ότι δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής για τον δευτερότοκο γιο του ως εργαζόμενου μέλους της βασιλικής οικογένειας “με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή

Οι γνώστες τονίζουν ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κάρολος δεν είναι ανοιχτός στο να αποκαταστήσει τη σχέση του με τον μικρότερο γιο του στο μέλλον. Αλλά αυτό θεωρείται πολύ διαφορετικό από το να προσκληθεί ο Harry να υποστηρίξει επαγγελματικά τον βασιλιά κατά τη διάρκεια της μάχης του me τον καρκίνο.

Ο πρίγκιπας William είναι επίσης κατανοητό ότι συμμερίζεται αυτήν την άποψη αν και το Παλάτι του Κένσινγκτον έχει καταστήσει σαφές ότι επικεντρώνεται στην επιστροφή στην εργασία του, αφού έκανε ένα διάλειμμα για να φροντίσει τη σύζυγό του μετά την εγχείρησή της τον περασμένο μήνα.

Οι εικασίες οργίασαν το Σαββατοκύριακο, αφού οι Times ισχυρίστηκαν ότι ο δούκας του Σάσεξ είναι πρόθυμος να επιστρέψει σε έναν “προσωρινό πριγκιπικό ρόλο” για να στηρίξει τον πατέρα του κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του.

Ο Harry έχει ενθαρρυνθεί από τις “θερμές ανταλλαγές” μεταξύ του ίδιου και του βασιλιά από τότε που αποκαλύφθηκε η διάγνωση του καρκίνου του πατέρα του νωρίτερα αυτόν τον μήνα, προτάθηκε. Ο πρίγκιπας είχε πει σε φίλους του ότι θα ήταν ευτυχής να “αναλάβει έναν πριγκιπικό ρόλο όσο ο πατέρας του είναι άρρωστος”, σημειώθηκε.

Ένας “βασιλικός γνώστης” δήλωσε ότι “σε όλα τα πρακτικά επίπεδα είναι απόλυτα λογικό για την οικογένεια να έρθει μαζί για να υποστηρίξει τον βασιλιά όσο είναι άρρωστος”, προσθέτοντας: “Η αίσθηση είναι ότι αυτή η ρύθμιση θα μπορούσε να λειτουργήσει”.

Όμως, καλά πληροφορημένες πηγές το απέρριψαν πλήρως αυτό, λέγοντας ότι είναι εσφαλμένο να υπονοείται ότι έχουν γίνει οποιεσδήποτε συζητήσεις για το θέμα, έστω και σε περιστασιακό επίπεδο. Οι πηγές λένε ότι ο Κάρολος, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια βρίσκονται σε “σταθερή συμφωνία” ότι οι όροι της λεγόμενης “Συνόδου Κορυφής του Σάντριγχαμ” ισχύουν.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, τον Ιανουάριο του 2020, η αείμνηστη βασίλισσα κατέστησε σαφές ότι η επιθυμητή προσέγγιση “μισό μέσα, μισό έξω” του εγγονού της δεν ήταν εφαρμόσιμη.

Επέμεινε ότι ο Harry έπρεπε να εγκαταλείψει τις σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια και να δεσμευτεί ότι δεν θα εκμεταλλευόταν τις βασιλικές του διασυνδέσεις, αν επέμενε να επιδιώκει επιχειρηματικές συμφωνίες στο εξωτερικό. Μια πηγή δήλωσε: “Οι όροι της συμφωνίας ήταν πολύ σαφείς και τίποτα από όσα συνέβησαν πρόσφατα, συμπεριλαμβανομένης της ασθένειας του βασιλιά, δεν το άλλαξε αυτό”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα