Το μεγαλύτερο κακό στην επιδερμίδα γίνεται στο ντους και δεν το ξέραμε! #TheHorror

Λατρεύω το μπάνιο, το καυτό, χρονοβόρο, απολαυστικό, χαλαρωτικό μπάνιο. Μετά το επεισόδιο του Game of Thrones στο οποίο η Dani μπαίνει μέσα στην καυτή μπανιέρα με την handmaiden να ωρύεται «It’s too hot my lady» κατέληξα πως μάλλον είμαι κι εγώ Targaryen χωρίς πλατινέ μαλλιά και δράκους και τέλειο σώμα και τίτλο.

Σε κάθε περίπτωση καταλαβαίνετε πως λατρεύω το επικίνδυνα καυτό μπάνιο και επειδή το λατρεύω και το απολαμβάνω κάνω και το Clarisonic μου ΜΕΣΑ στο επικίνδυνα καυτό μπάνιο. Πράγμα που σημαίνει πως ξεπλένω το πρόσωπό μου μέσα στο επικίνδυνα καυτό μπάνιο. Κάπου εδώ ήρθε μια φίλη δερματολόγος με μια μικρή αποκάλυψη και με έκανε από πρωταγωνίστρια του Game of Thrones (γελάστε άφοβα) σταρ του Psycho. Τι μου είπε και με μεταμόρφωσε σε Lila Crane; Το χειρότερο που μπορεί κανείς να κάνει στο δέρμα του είναι να το ξεπλύνει με επικίνδυνα καυτό νερό. Μάλλον, το χειρότερο που μπορεί κανείς να κάνει στο δέρμα του είναι να το ξεπλύνει με καυτό νερό.

shower psycho ntous banio gif

«Τι εννοείς;» έσπευσα να τη ρωτήσω με τον τρόμο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μου. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κάθομαι με τις ώρες κάτω από καψαλιστό νερό. «Η πίεση του ντους μαζί με την τρομακτική στην περίπτωσή σου θερμοκρασία, δημιουργεί μικρο-σχισμές στο δέρμα και αυτό οδηγεί σε χαλάρωση, ευρυαγγείες, πρόωρη γήρανση…» ΠΑΨΕ! Της φώναξα πριν συνεχίσει και με ωθήσει στην τρέλα. Τα έκανα όλα λάθος λοιπόν…

psycho shower scene gif banio tromos

Αν έχετε διαβάσει το πόσο προσπαθώ να περιποιούμαι το δέρμα μου (διαβάστε εδώ αν το χάσατε) τότε καταλαβαίνετε πως η αποκάλυψη αυτή ήταν μαχαιριά στην καρδιά (pun intended). Όλη η προσπάθεια και η φροντίδα, οι καθαρισμοί και οι κρέμες πήγαιναν στράφι με το καυτό νερο. Το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να κρυφτώ κάτω από το καυτό ντους…

ntous nero banio gif

Φυσικά και δεν το έκανα τότε και εννοείται δεν το ξαναέκανα ποτέ. Καυτό μπάνιο κάνω ακόμα, είναι κάτι που απολαμβάνω υπερβολικά για να το σταματήσω. Ωστόσο δεν πλένω το πρόσωπό μου στο μπάνιο και φροντίζω το νερό να είναι πολύ χλιαρό. Η διαφορά που μπορεί να κάνει μια τέτοια λεπτομέρεια στο δέρμα είναι τρομακτική όπως μου εξήγησε η φίλη (ναι, της επέτρεψα να συνεχίσει μετά από λίγα λεπτά) και FYI το δέρμα υποφέρει γενικά με το καυτό νερό πράγμα που σημαίνει πως και το σώμα μου δεν καλοπερνά στην πραγματικότητα. Που θέλω να καταλήξω; For the love of God μην ξεπλένεστε με καυτό νερό!

Δείτε ακόμα:

«Τι κρέμα να πάρω;» Το ερώτημα που βασανίζει εσάς και την beauty editor μας

Σπυράκια στα οπίσθια: Πώς θα τα εξαφανίσετε

Warning! Ποια συστατικά κρεμών ΔΕΝ πρέπει να συνδυάζετε

Sugar rush: Αρκετά πια με τη γλυκοζυλίωση, ας γεράσω πιο νωρίς

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα