Sugar rush: Αρκετά πια με τη γλυκοζυλίωση, ας γεράσω πιο νωρίς

Στο όνομα της όμορφης επιδερμίδας χωρίς ρυτίδες αφιερώνω ένα μεγάλο μέρος της ημέρας και της ενέργειάς μου ενώ, αν δεν ήμουν σε αυτή τη δουλειά, σίγουρα θα δαπανούσα και το 1/3 του μισθού μου κάθε μήνα σε προϊόντα (διαβάστε εδώ και θα καταλάβετε). Είμαι βέβαιη πως αν είστε beauty junkie σαν εμένα με καταλαβαίνετε. Με σχεδόν ψυχαναγκαστική ευλάβεια κάνω ντεμακιγιάζ ακόμα και μισοκοιμησμένη (με έχουν βρεί να κοιμάμαι με το clarisonic στα χέρια), βάζω ΚΑΙ λοσιόν, κάνω layering στα σέρουμ και μασάζ μέχρι να απορροφηθούν τα πάντα (πρόσωπο, λαιμός, ντεκολτέ). Πρωί και βράδυ. Κάθε μέρα. Πείτε μου, μετά από τόσο κόπο και τόσα λεπτά χαμένου ύπνου δεν αξίζω ένα donut;

Ένα αφράτο, glazed donut που είναι από τις λίγες χαρές οι οποίες μου έχουν απομείνει σε αυτή τη ζωή. Γιατί είναι από τις λίγες; Γιατί προσπαθώ να κόψω το τσιγάρο για την υγεία μου, έχω κόψει τα πολλά ζυμάρια για τη σιλουέτα μου και δεν πίνω παρά μόνο μια φορά το μήνα, δεν ξενυχτάω και η αίτησή μου για τη μονή σε λίγο θα γίνει αποδεκτή!

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες των επιστημόνων, αν θέλω να διατηρήσω την όμορφη επιδερμίδα μου (είναι όμορφη, τόσος κόπος δεν πάει χαμένος) πρέπει να κόψω και τα donuts. Για την ακρίβεια, πρέπει να κόψω όλα τα γλυκά (αντίο κρέπα, Nutella, βάφλα, προφιτερόλ…) ΚΑΙ τη ζάχαρης τον καφέ.

Βλέπετε, η ζάχαρη προκαλεί γλυκοζυλίωση (προσκόλληση της γλυκόζης στις πρωτεΐνες του αίματος), η οποία με τη σειρά της είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία ρυτίδων και λεπτών γραμμών.  Με απλά λόγια, η γλυκόζη, δεν πρέπει να βρίσκεται σε υψηλή συγκέντρωση στο αίμα. Καταναλώνοντας πολλή ζάχαρη, η γλυκόζη στο αίμα αυξάνεται και αυτό που κάνει είναι να προσκολλάται στις πρωτεΐνες του αίματος και πιο συγκεκριμένα στην αιμοσφαιρίνη. Αυτό είναι κακό γιατί η αιμοσφαιρίνη είναι η πρωτεΐνη που μεταφέρει το οξυγόνο στους ιστούς και η γλυκόζη την εμποδίζει να ενεργήσει σωστά. Το αποτέλεσμα; Πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, ρυτίδες και λεπτές γραμμές που προκαλούνται επειδή το δέρμα δεν αναπνέει σωστά.

Krispy-Kreme-Donuts-opinion donuts zaxari glikozilioso

Και σας ρωτώ, πόσες ακόμα θυσίες πρέπει να κάνουμε στο όνομα της ομορφιάς; (Στις 30+ γυναίκες απευθύνομαι, οι 20somethings σίγουρα δεν έχετε ιδέα σε τι αναφέρομαι). Δεν προσποιούμαι την οσιομάρτυρα αλλά αν έχω παραλείψει έστω και μια φορά το αντηλιακό μου να πέσει φωτιά να με κάψει. Ναι, θα συμφωνήσω στο τσιγάρο, είναι κακό γενικά. Ναι, συμφωνούμε στο θέμα του υδατάνθρακα με τη μορφή ζυμαριού, παχαίνει. Ναι, το ξενύχτι δεν είναι για χόρταση και το αλκοόλ περιττό πολλές φορές. Αλλά η ζάχαρη; Η ζάχαρη; Σαν να μην έφτανε το γεγονός πως και αυτή παχαίνει…

Αφορμή για αυτό το τελευταίο παραλήρημα στάθηκε μια ακόμα πιο πρόσφατη έρευνα που διάβασα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά με τρόμαξε τόσο που για λίγα λεπτά σκέφτηκα πως μάλλον πρέπει να κόψω για τα καλά τη ζάχαρη και πριν προλάβω να ολοκληρώσω αυτή τη σκέψη θυμήθηκα πως η αρχισυντάκτριά μας έρχεται από τη Νέα Υόρκη και μου φέρνει τα πιο ωραία donuts του κόσμου. Αυτά που δεν βρίσκω εδώ. Ήμουν διατεθειμένη να θυσιάσω το αγαπημένο μου έδεσμα στο όνομα της ομορφιάς; Το μεγάλο τεστ πλησίαζε… Φυσικά και δεν επρόκειτο να θυσιάσω ούτε μια μπουκιά. Στο κάτω κάτω, ας γεράσω νωρίτερα τρώγοντας donuts παρά αργότερα ζώντας μίζερα και στερημένα.

opinion donuts zaxari glikozilioso happy-old-lady

Και μιας που το ‘φερε η κουβέντα, είναι Παρασκευή, λέω να βγω, να πιω μερικά κοκτέιλ και να γυρίσω το πρωί με λίγες περισσότερες ρυτίδες αλλά ευτυχισμένη.

Δείτε ακόμα:

Opinion: Θα έπρεπε να μας απασχολεί το αν ο Alexander McQueen ήταν οροθετικός;

Opinion: Πόσα θα πληρώνατε για μία θέση στην πρώτη σειρά ενός fashion show;

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα