Warning! Ποια συστατικά κρεμών ΔΕΝ πρέπει να συνδυάζετε

Αν είστε εξοικειωμένες με το layering προϊόντων όπως η beauty editor μας (δείτε εδώ) τότε υπάρχει κίνδυνος να κάνετε κάποια λάθη. Αν δεν είστε, αρχικά πρέπει να ξεκινήσετε (είναι ό, τι καλύτερο) αλλά πρέπει να προσέχετε. Δείτε παρακάτω ποια συστατικά ΔΕΝ πρέπει να συνδυάζετε για να μην κάνετε κακό στην επιδερμίδα σας και αν αναρωτιέστε πως θα ξέρετε τι βάζετε, απλά κοιτάξτε τις ετικέτες.

 

Ρετινόλη και alpha hydroxyl οξέα (γλυκολικό και λακτικό οξύ). Συνδυαστικά, προκαλούν ερύθημα και ερεθισμούς. Αν κάνετε το λάθος και τα συνδυάσετε απλά πιείτε ένα depon και εφαρμόστε τοπικά μια κορτιζονούχα κρέμα. Και μην ανησυχείτε, δεν προκαλείτε μόνιμη βλάβη αν ξεχαστείτε και το ξανακάνετε.

Ρετινόλη και θεραπείες ενάντια στην ακμή. Αφενός αλληλοεξουδετερώνονται και δεν κάνουν τίποτα για το δέρμα σας και αφετέρου, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να δημιουργήσουν ερεθισμούς. Και όχι, δεν μπορείτε να τα φοράτε ούτε εναλλάξ. Τελειώστε με τη θεραπεία ενάντια στα σπυράκια και περάστε στη ρετινόλη για τις ρυτίδες.

Βιταμίνη C και alpha hydroxyl οξέα (γλυκολικό και λακτικό οξύ). Τα οξέα αποσταθεροποιούν το Ph της Βιταμίνης C και έτσι την εξουδετερώνουν. Αν λοιπόν τα προϊόντα σας έχουν σαν βάση το γλυκολικό οξύ, ανταλλάξετε τα με πιο ήπια αντιοξειδωτικά όπως το πράσινο τσάι.

Δείτε ακόμα: 

Eyes wide open: 5 τρόποι για να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα