DIY Time! Δείτε πως θα φτιάξετε ξηρό σαμπουάν για όλα τα χρώματα μαλλιών

Το ξηρό σαμπουάν έχει γίνει απίστευτα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και είναι λογικό. Με ένα ψέκασμα φρεσκάρει τα μαλλιά, απορροφά τη λιπαρότητα και μας βοηθά στο styling. Πολλά brands ωστόσο είναι ακριβά ή δυσεύρετα ενώ άλλες φορές το μπουκάλι τελειώνει τη χειρότερη στιγμή. Τι γίνεται τότε; Φτιάχνουμε το δικό μας φυσικά…

Αν είστε ξανθιά τότε τα πράγματα είναι εύκολα για εσάς. Λίγο corn flour αρκεί για να απορροφήσει τη λιπαρότητα χωρίς να επιβαρύνει την τρίχα και να φρεσκάρει τα μαλλιά σας στο λεπτό. Η λευκή πούδρα δεν θα φανεί στα ανοιχτόχρωμα μαλλιά σας τι γίνεται όμως αν είστε μελαχρινή ή κοκκινομάλλα; Τότε το σκέτο corn flour θα φαίνεται στη ρίζα σας… όχι αν προσθέσετε από ένα υλικό για την απόχρωση των μαλλιών σας

Αν είστε καστανή
Αναμείξτε το corn flour με κακάο. Όσο πιο μελαχρινή είστε, τόσο περισσότερο κακάο πρέπει να βάλετε μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή απόχρωση. Και ναι, μυρίζει τέλεια!

Αν είστε κοκκινομάλλα
Αναμείξτε το corn flour με κανέλα. Και πάλι, όσο πιο κόκκινα είναι τα μαλλιά σας, τόσο περισσότερη κανέλλα πρέπει να βάλετε και ναι, ναι, ναι μυρίζει υπέροχα!

Για διευκολύνετε την εφαρμογή, δεν έχετε παρά να μεταφέρετε το μείγμα σας σε ένα δοχείο για αλάτι (έχει περισσότερες τρύπες από του πιπεριού) και να το πασπαλίσετε στα μαλλιά σας, τόσο απλά.

Δείτε ακόμα:  

Beauty απορία InStyle.gr edition: Τι θα γίνει με τα λιπαρά μαλλιά μου;

Μήπως το μυστικό για τέλεια μαλλιά είναι όντως να μην τα λούζουμε;

Katie Holmes: Ξέρουμε το μυστικό για τα τέλεια μαλλιά της

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα