Δανάη Στράτου: Όσα πρέπει να ξέρετε για την σικάτη σύζυγο του Υπουργού Οικονομικών

Πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα θα κρύβεται πάντα μία δυναμική και στιλάτη γυναίκα. Αυτό ταιριάζει τέλεια στην περίπτωση του νέου Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, και στην σύζυγό του, Δανάη Στράτου. Ο κύριος Βαρουφάκης είναι ο βουλευτής που πήρε τους περισσότερους σταυρούς πανελλαδικά και η κυρία Στράτου είναι το άτομο που δίνουμε εμείς την δική μας ψήφο όσον αφορά στη φινέτσα και στο χαμηλών τόνων προφίλ της.

Η ίδια εκτός από διάσημη καλλιτέχνης, είναι και μέλος της γνωστής οικογένειας Στράτου, που ίδρυσε την Πειραϊκή Πατραϊκή. Η Δανάη Στράτου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Καλές Τέχνες με ειδίκευση στη Γλυπτική στο Central St. Martins College of Art and Design του Λονδίνου. Τα τελευταία 15 χρόνια η δουλειά της εκτίθεται συστηματικά σε ατομικές και σημαντικές ομαδικές εκθέσεις διεθνώς.  Το ελληνικό κοινό έχει γνωρίσει το έργο της μέσω διάφορων εκθέσεων, στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Πατέρας της είναι ο Φαίδων Στράτος, το όνομα του οποίου είναι συνυφασμένο με την ιστορική Πειραϊκή Πατραϊκή, τη βιομηχανία βάμβακος που είχε ιδρύσει ο πατέρας του Σταμούλης Στράτος με τον Χριστόφορο Κατσάμπα. Μητέρα της Δανάης Στράτου είναι η γνωστή γλύπτρια και εικαστικός Ελένη Πόταγα-Στράτου -ένας αληθινός θρύλος της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Ελπίζουμε από εδώ και πέρα εκτός από το έργο της να δούμε και περισσότερες εμφανίσεις της.

Διαβάστε ακόμη: 

Celebrity News: Αυτά είναι τα νέα που πρέπει να ξέρετε σήμερα

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Netrobe.com: Το InStyle.gr επιλέγει τα καλύτερα κομμάτια