Taylor Swift: Οι σπαρακτικοί στίχοι για τον Joe Alwyn και τον Matty Healy
Credit: Kathy Hutchins/Shutterstock

Σήμερα κυκλοφορεί το 11ο άλμπουμ της Taylor Swift με τον τίτλο “The Tortured Poets Department”. Όπως ήταν αναμενόμενο, περιγράφει λεπτομερώς στους στίχους την οργή και τη συντριβή για τις αποτυχημένες σχέσεις με τον Joe Alwyn και τον Matty Healy.

Η ίδια σε ανάρτησή της επεσήμανε ότι τα τραύματά της επουλώθηκαν και ότι πλέον έχει μπει τελεία και παύλα σε ιστορίες του παρελθόντος που την πόνεσαν. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά: “Μια ανθολογία νέων έργων που αντικατοπτρίζουν γεγονότα, απόψεις και συναισθήματα από μια φευγαλέα και μοιραία στιγμή του χρόνου – μια στιγμή που ήταν τόσο συγκλονιστική όσο και θλιβερή εξίσου. Αυτή η περίοδος της ζωής του συγγραφέα έχει πλέον τελειώσει, το κεφάλαιο έχει κλείσει και έχει μπει τελεία και παύλα”, σημείωσε και πρόσθεσε:

Δεν υπάρχει τίποτα να εκδικηθείς, δεν υπάρχουν λογαριασμοί να τακτοποιήσεις αφού οι πληγές έχουν επουλωθεί. Και μετά από περαιτέρω σκέψη, ένας μεγάλος αριθμός από αυτές αποδείχθηκε ότι ήταν αυτοτραυματισμός. Αυτή η συγγραφέας έχει την ακράδαντη πεποίθηση ότι τα δάκρυά μας γίνονται ιερά με τη μορφή μελανιού σε μια σελίδα. Μόλις πούμε την πιο θλιβερή μας ιστορία, μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτήν. Και τότε το μόνο που μένει πίσω είναι η βασανισμένη ποίηση”.

Στον συναισθηματικά ωμό δίσκο, η 34χρονη σουπερστάρ περιγράφει λεπτομερώς μια ταραχώδη περίοδο στην προσωπική της ζωή, καθώς η καριέρα της βρισκόταν σε άλλο ένα υψηλό επίπεδο. Ενώ οι θαυμαστές περίμεναν ότι το άλμπουμ θα ήταν εξ ολοκλήρου εμπνευσμένο από την εξαετή σχέση της με τον πρώην σύντροφό της Joe Alwyn, η Swift εξέπληξε για άλλη μια φορά με μια σειρά από κομμάτια που φαίνεται να γράφηκαν για το σύντομο ειδύλλιό της πέρυσι με τον μουσικό των The 1975 Matty Healy.

Μερικά από τα κομμάτια της Tortured Poet είναι διανθισμένα με νοσταλγία και πόνο, ενώ άλλα φωνάζουν οργή και δυσπιστία – όχι μόνο με τους πρώην εραστές της, αλλά και με την ανάλυση της ερωτικής της ζωής από τον κόσμο.

Στο πρώτο κομμάτι “Fortnight”, η Swift αναλογίζεται με νοσταλγία το γεγονός ότι έγινε ξένη με έναν πρώην εραστή. “Και κανείς εδώ δεν φταίει/ Αλλά τι γίνεται με τη δική σου σιωπηλή προδοσία;” τραγουδάει για το βραχύβιο ειδύλλιο. “Πήρα το θαυματουργό φάρμακο για να προχωρήσω/ Τα αποτελέσματα ήταν προσωρινά/ Και σ’ αγαπώ, μου καταστρέφει τη ζωή”.

Η Taylor επεφύλασσε μία έκπληξη στους θαυμαστές της κάτι που ανακοίνωσε στις 2 το ξημέρωμα. “Είναι μια έκπληξη στις 2 π.μ.: Το Tortured Poets Department είναι ένα μυστικό ΔΙΠΛΟ άλμπουμ. Είχα γράψει τόσο πολύ βασανισμένη ποίηση τα τελευταία 2 χρόνια και ήθελα να τα μοιραστώ όλα μαζί σας, οπότε ιδού η δεύτερη δόση του TTPD: The Anthology. 15 επιπλέον τραγούδια. Και τώρα η ιστορία δεν είναι δική μου πια… είναι όλο δικό σου”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα