Ροδόχρους ακμή: Πώς να διατηρείτε την επιδερμίδα σας “ήρεμη”, ισορροπημένη και προστατευμένη
τα skincare tips για τη ροδόχρου
Credit: @sabinasocol / Instagram

Τα καλύτερα skincare tips που διατηρούν την επιδερμίδα με ροδόχρου στα καλύτερά της.

Μήπως η επιδερμίδα του προσώπου σας είναι συνεχώς κόκκινη και ερεθισμένη; Μήπως έχει γίνει υπερ-ευαίσθητη; Υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίζετε μια φλεγμονώδη δερματική πάθηση με το όνομα ροδόχρους ακμή. Είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που αν και όχι πλήρως θεραπεύσιμο, μπορεί να είναι ελεγχόμενο. Πώς; Καταρχάς αποφεύγοντας πράγματα που ερεθίζουν το δέρμα, λαμβάνοντας φάρμακα όταν είναι απαραίτητο, και προσαρμόζοντας τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας.

Συμπτώματα της ροδόχρου ακμής

Αναρωτιέστε αν αντιμετωπίζετε ροδόχρου; Δείτε αν έχετε τα παρακάτω συμπτώματα:

  • Ευαίσθητο δέρμα
  • Ξηρή μύτη και μάγουλα
  • Έντονο κοκκίνισμα
  • Έκζεμα ή ακμή
  • Ορατά αιμοφόρα αγγεία στην επιφάνεια της επιδερμίδας

Φυσικά, πολλά από αυτά τα συμπτώματα μπορεί να προκύπτουν από άλλες αιτίες, επομένως το καλύτερο είναι να γίνει διάγνωση από τον δερματολόγο σας.

Ο απαλός καθαρισμός είναι το παν

Επειδή το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, δε θέλετε να κάνετε κάτι που θα το ερεθίσει ακόμη περισσότερο. Έτσι η υπερβολική καθαριότητα μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό. Ο κατάλληλος καθαρισμός είναι μέχρι δύο φορές την ημέρα με χλιαρό νερό και ένα απαλό καθαριστικό, αποφεύγοντας το τρίψιμο.

Ποιο είναι το ιδανικό καθαριστικό:

Μια απαλή φόρμουλα: Επιλέξτε καθαριστικά χωρίς σαπούνι ειδικά για το ευαίσθητο δέρμα.

Ψάξτε μια σύνθεση με νιασιναμίδη: Τα καθαριστικά με νιασιναμίδη μπορεί να είναι χρήσιμα για τη ροδόχρου ακμή. Αυτό το συστατικό έχει τη δυνατότητα να μειώσει τη φλεγμονή και να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από παράγοντες περιβαλλοντικού στρες.

Λάβετε υπόψη ορισμένα συνθετικά συστατικά: Τα καθαριστικά από συνθετικούς καθαριστικούς παράγοντες (αντί για σαπούνι) μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση των συμπτωμάτων της ροδόχρου επειδή μπορεί να είναι λιγότερο ερεθιστικά. Αυτό μπορεί να μοιάζει αντιφατικό, αλλά το όξινο pH τέτοιων τύπων καθαριστικών συμβαδίζει καλύτερα με το δικό σας pH.

Έμφαση στην ενυδάτωση και την επιδιόρθωση του επιδερμιδικού φραγμού

Η ενυδάτωση είναι πραγματικά θεμελιώδης για την αντιμετώπιση της ροδόχρου, καθώς επιδιορθώνει το μικροβίωμα του δέρματος, βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και μπορεί να ανακουφίσει από τον κνησμό και τη δυσφορία. Οι δερματολόγοι συστήνουν συνήθως ένα προϊόν μη φαγεσωρογόνο (τσεκάρετε την αντίστοιχη ένδειξη στη συσκευασία του). Επίσης ιδανικά περιέχει κεραμίδια, που προάγουν την προστασία και επιδιόρθωση του επιδερμιδικού φραγμού. Τέλος, συνθέσεις με υαλουρονικό οξύ ή αζελαϊκό οξύ είναι ωφέλιμες.

Χρησιμοποιείτε ανελλιπώς ένα καλό αντηλιακό

Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη για όλους, πόσω μάλλον για τις περιπτώσεις με ροδόχρου ακμή. Κι αυτό γιατί η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να επιδεινώσει τον ερεθισμό και τη φλεγμονή. Ψάξτε για ένα προϊόν με SPF 30 ή υψηλότερο και ανανεώνετε την εφαρμογή του κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τέλος, προτιμήστε τις συνθέσεις με φυσικά αντηλιακά φίλτρα, όπως τιτάνιο ή ψευδάργυρο, σε σχέση με τα χημικά αντηλιακά φίλτρα.

Ρωτήστε τον δερματολόγο σας

Όπως και με οποιαδήποτε άλλη δερματική πάθηση, είναι σημαντικό να πάτε σε έναν πιστοποιημένο δερματολόγο. Αφενός για να σας διαβεβαιώσει ότι η κατάσταση που υποπτεύεστε είναι πράγματι ροδόχρους. Αφετέρου για να αξιολογήσει τα συμπτώματά σας προτείνοντάς σας την κατάλληλη εξατομικευμένη θεραπεία. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι η κατάλληλη αντιμετώπιση για τη ροδόχρου δεν είναι ίδια για όλους.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα