Ζωή Λάσκαρη: Ποζάρει στην αγκαλιά της καλλονής μητέρας της που έχασε σε ηλικία 7 ετών – Σπάνιο κλικ

Η Ζωή Λάσκαρη υπήρξε μια από τις σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Το πηγαίο ταλέντο της, η σπάνια ομορφιά της και η πληθωρική της παρουσία συνέθεσαν ένα εκρηκτικό μείγμα που αποτυπώθηκε με αστραφτερό τρόπο στο πανί.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή Κουρούκλη. Γονείς της ήταν ο αξιωματικός Κωνσταντίνος Κουρούκλης και η καλλονή Αφροδίτη Μπακοπούλου. Δυστυχώς η αξέχαστη ηθοποιός έχασε και τους δύο πολύ νωρίς. Τον πατέρα της όταν ήταν οκτώ μηνών και τη μητέρα της όταν ήταν επτά ετών. Μεγάλωσε με τους γονείς της μητέρας της στη Θεσσαλονίκη.

 Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών το 1961, στην ταινία «Ο Κατήφορος» και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, χωρίς να έχει καμία εμπειρία. Δυο χρόνια πριν, είχε γίνει γνωστή με τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», που είχε κερδίσει στα καλλιστεία. Η ερμηνεία της στον «Κατήφορο» καθήλωσε το ελληνικό κοινό, το οποίο της πρόσφερε το διαβατήριο για μία λαμπρή καριέρα, χέρι-χέρι με τον Φίνο και τον Δαλιανίδη. 

Έμεινε 14 χρόνια στη Φίνος Φιλμ, και μόνο δύο από τις ταινίες της δεν ήταν σκηνοθετημένες από τον Γιάννη Δαλιανίδη. Έπαιξε σε μια σειρά από κοινωνικά δράματα, επιτυχημένες κωμωδίες και λαμπερά μιούζικαλ, πάντα ως πρωταγωνίστρια. Είναι η μόνη ηθοποιός στον κινηματογράφο που συνεργάστηκε μόνο με μία εταιρεία παραγωγής σε όλη την κινηματογραφική καριέρα της. Συνολικά έπαιξε σε 22 ταινίες της Φίνος Φιλμ, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για πρωταγωνιστικούς γυναικείους ρόλους.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν μια σπάνια φωτογραφία της. Κοριτσάκι η Ζωή Λάσκαρη ποζάρει στην αγκαλιά της μητέρας της, η οποία όντως ήταν πανέμορφη.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα