Ζωή Λάσκαρη: Αγνώριστη η αξέχαστη ηθοποιός πριν από 39 χρόνια – Σπάνια φωτογραφία
Credit: Ζωή Λάσκαρη/FB

Η Ζωή Λάσκαρη υπήρξε ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου την δεκαετία του ’60. Tα επόμενα χρόνια διέγραψε μια σημαντική πορεία στο θέατρο. Το πραγματικό της ονοματεπώνυμο ήταν Ζωή Κουρούκλη. Σπούδασε υποκριτική στη Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Το 1959 στέφθηκε Σταρ Ελλάς στα καλλιστεία που διοργανώθηκαν από την εφημερίδα “Απογευματινή’.

Έκανε δύο γάμους. Τον πρώτο με τον Πέτρο Κουτουμάνο, με τον οποίο απέκτησαν μια κόρη, τη Μάρθα Κουτουμάνου. Τον δεύτερο με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, με τον οποίο απέκτησαν μια κόρη, την Μαρία Έλενα Λυκουρέζου. Η Ζωή Λάσκαρη πέθανε στον ύπνο της στις 18 Αυγούστου του 2017.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης είχε δημοσιεύει στο παρελθόν μια σπάνια φωτογραφία της. Όπως θα δείτε η Ζωή Λάσκαρη είναι κυριολεκτικά αγνώριστη. Δέχτηκε να τσαλακώσει τη λαμπερή εικόνα της για τις ανάγκες της παράστασης με τίτλο “Η Ντόρις και ο γυαλάκιας”. Ανέβηκε στο θέατρο “Διάνα” τη χειμερινή περίοδο 1984-85 με συμπρωταγωνιστή τον Κώστα Καρρά.

Η ανάρτηση του Άρη Λουπάση

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα