Shannen Doherty: Η συγκινητική εξομολόγησή της – “Δεν έχω ζήσει ακόμη την καλύτερη ανάμνησή μου”
H Shannen Doherty σε καφέ με καπέλο
Credit: theshando/Instagram

Η Shannen Doherty θέλει να “αγκαλιάσει τη ζωή” καθώς ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί στα οστά της. “Δεν θέλω να πεθάνω” ομολογεί χωρίς να μασά τα λόγια της.

Η ηθοποιός κοσμεί το εξώφυλλο του PEOPLE για το οποίο πόζαρε τέσσερις ημέρες πριν από τις Ευχαριστίες.

Μιλώντας στο περιοδικό είναι χαρακτηριστικά ειλικρινής, αισιόδοξη και ωμή, καθώς αναφέρεται στον καρκίνο του μαστού σταδίου 4 που έχει εξαπλωθεί στα οστά της.

Καθώς λαμβάνει ακόμη θεραπεία, η 52χρονη σταρ είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να προχωρήσει μπροστά. “Δεν έχω τελειώσει με τη ζωή, ούτε με την αγάπη. Δεν έχω τελειώσει ούτε με τη δημιουργία. Ούτε με την ελπίδα να αλλάξω τα πράγματα προς το καλύτερο“, λέει χαμογελώντας. “Απλά δεν… δεν τελείωσα“.

Το οκταετές ταξίδι της Doherty με τον καρκίνο την έχει οδηγήσει στο να προβληματιστεί για τη μεγάλη εικόνα της ζωής της. Ένα θέμα που θα εξερευνήσει στο podcast της σε στιλ απομνημονευμάτων, Let’s Be Clear with Shannen Doherty.

Η πρεμιέρα είναι στις 6 Δεκεμβρίου στο iHeartRadio και σκοπεύει να συζητήσει τα πάντα, από τα σημαντικότερα σημεία της καριέρας και τις προηγούμενες σχέσεις της μέχρι τα πολυάριθμα στάδια της ασθένειάς της και τις αγωγές υγείας.

Μετά την αρχική διάγνωση του καρκίνου του μαστού το 2015, η Doherty υποβλήθηκε σε μαστεκτομή και μετά σε χημειοθεραπεία και ακτινοβολία.

Credit: ShannenDoherty/Instagram

Μιλά με ειλικρίνεια για τη μάχη με τον καρκίνο

Τον Απρίλιο του 2017, αποκάλυψε στο Instagram ότι μπήκε σε ύφεση. Αλλά έως το 2019, ο καρκίνος επέστρεψε – και ανακοίνωσε τη διάγνωσή της για μεταστατικό καρκίνο σταδίου 4 τον επόμενο χρόνο.

“Όταν αναρωτιέσαι: Γιατί εγώ; Γιατί έπαθα καρκίνο; Kαι στη συνέχεια: Γιατί ο καρκίνος μου επέστρεψε; Γιατί βρίσκομαι στο στάδιο 4; Aυτό σε οδηγεί στο να αναζητήσεις τον μεγαλύτερο σκοπό της ζωής“, εξηγεί η ίδια.

Ελπίζει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και τα κονδύλια για την έρευνα για τον καρκίνο. Θέλει να δείξει ότι οι άνθρωποι με καρκίνο τελικού σταδίου εξακολουθούν να έχουν πολλά να συνεισφέρουν στον κόσμο. “Είναι τρελό για μένα [ότι] δεν έχουμε ακόμη θεραπεία“, λέει.

Τον Ιούνιο, η Doherty είπε μέσω Instagram ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στον εγκέφαλό της. Και ότι είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση πέντε μήνες νωρίτερα για την αφαίρεση όγκου στον εγκέφαλο. Με μαύρο χιούμορ, τον ονόμασε Bob.

“Έπρεπε να αφαιρεθεί και να τεμαχιστεί για να δούμε την παθολογία του“, εξηγεί. “Ήταν σίγουρα ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που έχω περάσει σε ολόκληρη τη ζωή μου”.

“Μας πάνε για απόσυρση”

Tο μεγαλύτερο κίνητρό της είναι η επιθυμία της να αποδείξει ότι μπορεί να εργαστεί παρά τη διάγνωση του καρκίνου της. Και είναι αυτή η βαθιά ριζωμένη αίσθηση πειθαρχίας που τη βοηθά να συνεχίσει.

“Οι άνθρωποι απλά υποθέτουν ότι αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να περπατήσεις, δεν μπορείς να φας, δεν μπορείς να δουλέψεις. Σε πάνε για απόσυρση- τελείωσες, είσαι συνταξιούχος“, λέει. “Είμαστε ζωηροί και έχουμε τόσο διαφορετική άποψη για τη ζωή. Είμαστε άνθρωποι που θέλουν να εργάζονται και να αγκαλιάζουν τη ζωή και να προχωρούν μπροστά”.

Κάθε πρωί, η ηθοποιός νιώθει ευγνωμοσύνη για ακόμη μια μέρα με τους φίλους της, την οικογένειά της και τον γερμανικό ποιμενικό της Bowie.

Δεν έχω ζήσει ακόμη τη μεγαλύτερη ανάμνησή μου“, λέει. “Προσεύχομαι. Ξυπνάω και πέφτω για ύπνο ευχαριστώντας τον Θεό. Κάνω προσευχή για τα πράγματα που έχουν σημασία για μένα χωρίς να ζητάω πολλά. Αυτό με συνδέει με μια ανώτερη δύναμη και την πνευματικότητα. Η πίστη μου είναι το μάντρα μου“.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα