Αλίκη Διπλαράκου: Η πρώτη Ελληνίδα «Μις Ευρώπη» – Η Μανιάτισσα καλλονή που παραβίασε το άβατο του Αγίου Όρους – Σπάνιο Κλικ
Αλίκη Διπλαράκου

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία της Αλίκης Διπλαράκου, της πρώτης Ελληνίδας που στέφθηκε “Μις Ευρώπη” στον διαγωνισμό που διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 1930 στο Παρίσι.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

“Η Αλίκη Διπλαράκου υπήρξε η πρώτη Ελληνίδα που στέφθηκε “Μις Ευρώπη” στον διαγωνισμό που διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 1930 στο Παρίσι, κατακτώντας έναν μήνα νωρίτερα τον τίτλο της “Μις Ελλάδας” στα καλλιστεία που διοργανώθηκαν στο θέατρο Ολύμπια στην Ακαδημίας.

Λίγο καιρό αργότερα θα σπάσει το άβατο του Αγίου Όρους ντυμένη ως ναύτης συνδέοντας στη συνέχεια την ξαφνική και σοβαρή ασθένειά της με την παραβίαση των κανόνων του Αγίου Όρους, στέλνοντας ένα γράμμα στον ηγούμενο της Μονής Διονυσίου εκφράζοντας την ειλικρινή μεταμέλειά της.

Η εκπάγλου καλλονής Μανιατοπούλα υπήρξε μια βαθιά καλλιεργημένη φυσιογνωμία όπου η μεγάλη της αγάπη για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό την έφερε κοντά στον Άγγελο Σικελιανό και τη σύζυγό του, οι οποίοι οραματίστηκαν την αναβίωση των Δελφικών Γιορτών”.

Η Αλίκη Διπλαράκου (Λαίδη Ράσελ) γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1912 και πέθανε στις 30 Οκτωβρίου 2002. Ήταν μία από τις τρεις κόρες του δικηγόρου Γεωργίου Διπλαράκου και της Έλενας Νικολέση. Παντρεύτηκε δύο φορές, πρώτα με τον Γάλλο αεροπόρο και επιχειρηματία Πολ – Λουίς Βεγιέρ, στη συνέχεια με τον Άγγλο σερ Τζον Ράσελ, απόγονο του 6ου Δούκα του και από αυτό τον γάμο πήρε τον τίτλο της Λαίδης.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα