Ρυτίδες του καπνιστή: Τι είναι και πώς θα τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά
Φρεσκάρισμα μακιγιάζ
Credit: Jesshunt2/Instagram

Δεν είναι απλώς σημάδια γήρανσης αλλά φανερώνουν και την επίδραση του καπνίσματος στην όψη μας.

Το κάπνισμα δεν επηρεάζει μόνο την υγεία του αναπνευστικού συστήματος και την καρδιαγγειακή λειτουργία. Αφήνει το σημάδι του και στην επιδερμίδα. Μια από τις πιο εμφανείς επιπτώσεις του στο δέρμα είναι οι γνωστές “ρυτίδες του καπνιστή”. Αυτές οι ρυτίδες, που εμφανίζονται γύρω από τα χείλη και την περιοχή του στόματος, δεν είναι απλώς σημάδια γήρανσης. Είναι ένα από τα πιο εμφανή σημάδια της επίδρασης του καπνίσματος στην εμφάνισή μας.

Τι είναι οι ρυτίδες του καπνιστή;

Οι ρυτίδες του καπνιστή είναι μια έκφραση που περιγράφει τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη και την περιοχή του στόματος. Η συνεχής έκθεση στον καπνό τσιγάρου προκαλεί την πρόωρη γήρανση του δέρματος και την εμφάνιση ρυτίδων. Ειδικά σε περιοχές όπως το περίγραμμα των χειλιών. Επίσης, ο καπνός του επηρεάζει την ελαστικότητα του δέρματος και προκαλεί απώλεια κολλαγόνου, πράγμα που συμβάλλει στη δημιουργία ρυτίδων. Συνεπώς, οι ρυτίδες του καπνιστή αποτελούν ένα σύμπτωμα των επιβλαβών επιπτώσεων του καπνίσματος στην υγεία του δέρματος, κάτι που ναι, προκαλούμε μόνες μας.

Πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε;

Προστασία από τον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο επιδεινώνει τις ρυτίδες, οπότε είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε αντηλιακό και να περιορίζουμε την παραμονή μας στον ήλιο.

Ενυδάτωση

Οι ενυδατικές κρέμες συμβάλλουν στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και βελτιώνουν την υγεία του δέρματος.

Αντιγηραντικά προϊόντα

Υπάρχουν πολλά προϊόντα περιποίησης με ενεργά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ρυτίδων, όπως το υαλουρονικό οξύ και η ρετινόλη.

Θεραπείες δέρματος

Ορισμένες θεραπείες, όπως οι χημικές απολεπίσεις, το λέιζερ και το microneedling είναι ίσως οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος.

Υγιεινή διατροφή και ενυδάτωση

Μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και υγιεινά λιπαρά οξέα προάγει εξίσου την υγεία του δέρματος και την πρόληψη των ρυτίδων.

Εκγύμναση μυών του προσώπου

Ορισμένες τεχνικές εκγύμνασης του προσώπου ενισχύουν τους μυς και μειώνουν την εμφάνιση των ρυτίδων.

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αφυδατώνει τα κύτταρα και επιδεινώνει τις ρυτίδες.

Διακοπή του καπνίσματος

Αν λοιπόν, δεν θέλετε να καταφύγετε στις παραπάνω μεθόδους μπορείτε πολύ απλά να κόψετε το κάπνισμα. Και γνωρίζουμε ότι δεν είναι απλό, αλλά τα αποτελέσματα και μόνο αξίζουν έστω μία δοκιμή!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα