Μετά τα 40: Αυτή είναι η σωστή αντιγηραντική περιποίηση – τα βασικά καλλυντικά για πρωϊ και βράδυ
Αντιγήρανση πάνω από 40
Credit: @jaimeridge / Instagram

Αν και δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, μπορούμε να διατηρήσουμε τα κύτταρα της επιδερμίδας μας υγιή, για μια πιο φρέσκια, αναζωογονημένη όψη.

Η γήρανση είναι φυσικό μέρος της ανθρώπινης ζωής και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Αυτό που μπορούμε όμως να αλλάξουμε είναι οι συνήθειές μας σε ολιστικό επίπεδο. Από την υγιεινή ισορροπημένη διατροφή και την άσκηση, μέχρι την περιποίησή μας. Άλλωστε αυτό που έχει σημασία είναι να μεγαλώνουμε όμορφα, διατηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο την ελαστικότητα και τους μηχανισμούς ανάπλασης του δέρματος.

Ευτυχώς σήμερα, υπάρχει ένα μεγάλο φάσμα ενεργών συστατικών περιποίησης που βοηθούν στην ενίσχυση της σύνθεσης κολλαγόνου ή υαλουρονικού οξέος. Επίσης αποκαθιστούν την υγεία του μικροβίωματος και δυναμώνουν τους μυς του προσώπου. Παράλληλα βελτιώνουν όχι μόνο τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού αλλά και τη σύνδεση δέρματος-επιδερμίδας, διατηρούν υγιή μικροκυκλοφορία και επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων.

Παρακάτω, οι προτάσεις για να διαμορφώσετε τη δική σας ρουτίνα περιποίησης, που θα επιβραδύνει τα σημάδια του χρόνου.

Πρωϊνή ρουτίνα

Το πρωϊ δίνουμε έμφαση στην προστασία της επιδερμίδας από τους καθημερινούς παράγοντες που την επηρεάζουν. Σε αυτούς είναι και η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, η ρύπανση και το μπλε φως.

Bήμα 1: Καθαρισμός

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου που αφαιρεί το σμήγμα ενώ παράλληλα σέβεται τον ενυδατικό φραγμό του δέρματος.

Bήμα 2: Αντιοξειδωτικός  ορός

Η έντονη προστασία χάρη στα αντιοξειδωτικά θα πρέπει να αποτελεί κυρίαρχο κομμάτι κάθε πρωινής αντιγήρανσης. Κι αυτό γιατί το οξειδωτικό στρες επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος

Bήμα 3: Ενυδατική σύνθεση

Ενισχύουμε την απώλεια υγρασίας που συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου. Όταν το δέρμα είναι αφυδατωμένο, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες είναι πιο εμφανείς. Επομένως η επιλογή μιας σωστής κρέμας ημέρας είναι καθοριστική.

Bήμα 4: Αντηλιακό

Η αντηλιακή προστασία μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος και της ηλιακής βλάβης. Έτσι το αντηλιακό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πρωινής φροντίδας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν αντιμετωπίζετε θέμα με δυσχρωμίες. Ακόμη και μία ημέρα έξω χωρίς προστασία από τον ήλιο μπορεί να προκαλέσει επανεμφάνιση των κηλίδων και να επιταχύνει την πρόωρη γήρανση.

Βραδινή ρουτίνα

Η βραδινή αντιγήρανση ενισχύει την αναπλήρωση και την ανάπλαση των φθορών, με συγκεκριμένα συστατικά που ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο δέρματος ή τις ανησυχίες μας.

Bήμα 1: Καθαρισμός

Η βραδινή ρουτίνα πρέπει να περιλαμβάνει έναν απλό ή διπλό καθαρισμό. Αυτό το βήμα εξασφαλίζει την πλήρη αφαίρεση του μακιγιάζ, του σμήγματος και των ρύπων.

Bήμα 2: Ορός ή κρέμα ματιών

Μετά τον καθαρισμό, βάλτε έναν ορό ή μια κρέμα για τα μάτια που θα αντιμετωπίσει κάθε ατέλεια.

Bήμα 3: Εξειδικευμένος ορός

Σε αυτήν την κατηγορία υπάρχουν αρκετές επιλογές με ενεργά συστατικά, όπως:

-Ρετινοειδή: Είναι εξαιρετικά για κάποιον που στοχεύει στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, καθώς και στις δυσχρωμίες.

Πεπτίδια: Είναι μια καλή επιλογή για τη σύσφιξη του δέρματος και τη βελτίωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Απολεπιστικά οξέα: Μερικά από τα πιο διάσημα είναι το γλυκολικό οξύ ή το γαλακτικό οξύ, που μπορείτε να εφαρμόζετε μία ή δύο φορές την εβδομάδα για τη μείωση της θαμπής όψης.

Bήμα 4: Κρέμα νύχτας

Μια εξειδικευμένη σύνθεση που ενισχύει τη νυχτερινή αναγέννηση του δέρματος είναι απαραίτητο στοιχείο της βραδινής περιποίησης, γιατί σφραγίζει την υγρασία στο εσωτερικό των κυττάρων.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα