«Οι Πυξ Λαξ δεν διαλύθηκαν ποτέ» – Όσα είπαν Μπάμπης Στόκας και Φίλιππος Πλιάτσικας στο “Ενώπιος Ενωπίω”
Πυξ Λαξ
Credit: Πυξ Λαξ -Official/Instagram

Καλεσμένοι στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (11/4) ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας και μίλησαν στον Νίκο Χατζηνικολάου για τη θρυλική διαδρομή των «Πυξ Λαξ», το συγκρότημα που άφησε εποχή.

Μίλησαν για την πρώτη τους συνάντηση, τα παιδικά τους χρόνια στο Μενίδι και τις δυσκολίες στο ξεκίνημά τους μέχρι που ο Μάνος Ξυδούς τους άνοιξε την πόρτα των δισκογραφικών εταιριών.

Αναφέρθηκαν στη χρονιά με τις 176 συναυλίες και την αποθέωση στον Λυκαβηττό και το Ολυμπιακό Στάδιο.

Μιλώντας για το τέλος του συγκροτήματος, ο Φίλιππος Πλιάτσικας ξεκαθάρισε ότι στην πραγματικότητα, οι Πυξ Λαξ δεν διαλύθηκαν ποτέ, απλά «μπήκαν σε πιο προσωπικά μονοπάτια που τα είχαν ανάγκη».

«Απλώς ως σύζυγοι οι οποίοι ήμασταν πάρα πολλές ώρες μαζί για πάρα πολλά χρόνια, περισσότερο από τις γυναίκες μας και τις κοπέλες μας, υπήρξε ένας φοβερός κορεσμός και έπρεπε να όλο αυτό να σταματήσει κάποια στιγμή. Να πάρουμε μια ανάσα και να κάνουμε άλλα πράγματα. Άρχισε δηλαδή να χάνεται το ενδιαφέρον γιατί σε μια χρονιά κάναμε 176 live. Από το ’96 και μετά, κάθε χρονιά ήταν έτσι. Αρκετοί μουσικοί έπαθαν υπερκόπωση και εμείς πέσαμε τελευταίοι. Οπότε επήλθε ένας κορεσμός και μια τεράστια κόπωση συναισθηματική και σωματική. Το σταματήσαμε και σωστά κάναμε και το σταματήσαμε, το 2004, μπήκαμε σε πιο προσωπικά μονοπάτια που τα είχαμε ανάγκη και πήραμε λίγο μια ανάσα με αυτό. Γιατί στα προσωπικά μονοπάτια, με δυσκολίες και ευκολίες, με τύχη και ατυχία, δεν είχες αυτό το βάρος το τεράστιο των Πυξ Λαξ» τόνισε ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα