Η ιδανική ρουτίνα περιποίησης νύχτας για τη δεκαετία των ’30
instagram.com/marr_sus

Μεγαλώνοντας αλλάζουν οι ανάγκες της επιδερμίδας και είναι σημαντικό να προσαρμόζετε τη ρουτίνα περιποίησης αναλόγως.

Συμβουλευτήκαμε τους ειδικούς που πρότειναν τα απολύτως απαραίτητα βήματα για τη βραδινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου, για τη δεκαετία των ’30 και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

Γνωρίζετε ήδη ότι το περιβάλλον, ο καιρός, η ρύπανση, ο τρόπος ζωής, οι ορμόνες και η ηλικία, είναι μόνο κάποιοι από τους παράγοντες που επηρεάζουν και αλλάζουν την επιδερμίδα.

Υπάρχει ένα tip από τους ειδικούς, που ισχύει για κάθε ηλικία: να έχετε μια ρουτίνα που δεν αλλάζει συχνά και ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό. Έτσι θα έχετε πάντα λαμπερή και υγιή επιδερμίδα.

Η βραδινή ρουτίνα είναι σημαντική πάντα, καθώς αφαιρεί το μακιγιάζ και τη ρύπανση και είναι μια στιγμή χαλάρωσης! Επίσης το βράδυ, η επιδερμίδα αναπλάθεται.

Έτσι, είναι μια καλή ευκαιρία να υποστηρίξετε αυτή τη διαδικασία, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα.

Μπαίνοντας στη δεκαετία των ’30 ή και διανύοντάς την, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ρετινόλη σε πιο υψηλή περιεκτικότητα, καθώς και ένα προϊόν απολέπισης 1 με 2 φορές εβδομαδιαία. Αναπόσπαστο κομμάτι κάθε ρουτίνας είναι ο καλός καθαρισμός προσώπου και σίγουρα η ενυδάτωση.

“Το δέρμα είναι λίγο πιο ξηρό στην δεκαετία των ’30 και τα επίπεδα κολλαγόνου μειώνονται. Ο στόχος είναι η διατήρηση του κολλαγόνου και μία ομοιόμορφη, λαμπερή επιδερμίδα,” εξηγεί μια φίλη δερματολόγος.

Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο από τα 20 και μετά, χάνουμε το 1% του κολλαγόνου. Τα αποτελέσματα αυτού είναι λεπτές γραμμές και ξηρότητα, που εμφανίζονται από τα 30.

Γνωρίζεται ήδη τα υπέροχα οφέλη της ρετινόλης – είναι το καλύτερο συστατικό για αντιγήρανση, καθώς επανορθώνει την επιδερμίδα, μειώνει σημάδια, δυσχρωμίες και ακμή.

Οι ειδικοί εξηγούν, πως για την αποφυγή τυχόν ερεθισμών, πρέπει να τη βάλετε σιγά-σιγά στη ρουτίνα σας. Δηλαδή, ξεκινήστε με 2 φορές την εβδομάδα για ένα μήνα περίπου και αυξήστε σταδιακά.

Επειδή η ρετινόλη μπορεί να δημιουργήσει φωτοευαισθησία και ερεθισμούς, είναι απαραίτητη η σχολαστική χρήση αντηλιακού κάθε πρωί και μην παραμελείτε ποτέ την ενυδάτωση.

Τα παρακάτω βήματα είναι ενδεικτικά και καλό είναι να προσαρμόσετε τη ρουτίνα στις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Δηλαδή αν έχετε ξηρότητα, μπορεί να επιλέξετε μια πιο παχύρευστη ενυδατική. Η δερματολόγος αναφέρει ότι σ’ αυτή την ηλικία η κρέμα είναι καλό να περιέχει συστατικά όπως πεπτίδια, κεραμιδία και λιπίδια, που προστατεύουν, ενισχύουν και επανορθώνουν τον επιδερμικό φραγμό.

Αυτά είναι τα βασικά βήματα της βραδινής ρουτίνας στη δεκαετία των ’30, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς:

Balm καθαρισμού
Ελαφρύ καθαριστικό προσώπου (γαλάκτωμα, κρέμα ή τζελ)
Απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα
Κρέμα ματιών
Ενυδατικός ορός
Ρετινόλη (πάντα σε στεγνή επιδερμίδα)
Ενυδατική κρέμα (αφού απορροφηθεί η ρετινόλη)

Αν το έχετε παρακάνει με τη ρετινόλη ή τα οξέα διαβάστε κι αυτό:

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα