3 είναι τα βασικά skincare βήματα για λαμπερή επιδερμίδα

Aν έχετε χαθεί ανάμεσα σε εκατοντάδες must προϊόντα και προβληματίζεστε για το ποιο συστατικό είναι κατάλληλο για την επιδερμίδα σας συνεχίστε να διαβάζετε.

Οι ειδικοί επιμένουν πώς τις περισσότερες φορές δεν χρειάζονται πολλά βήματα, παρά μόνο τα βασικά για να λάμψει κάθε τύπος επιδερμίδας. Οπότε, ακολουθήστε κι εσείς τα 3 βασικά skincare βήματα που θα φωτίσουν το δέρμα σας. Εννοείται ότι πάντα κι ανάλογα με τη διάθεσή σας μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα βήματα (aka προϊόντα) αναλόγως την εποχή και τις ανάγκες του δέρματός σας.

Τα βασικά βήματα μιας skincare ρουτίνας

Βήμα πρώτο: Καθαρισμός προσώπου

Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου μπορεί να βοηθήσει την επιδερμίδα σε πολλά επίπεδα. Αφαιρεί ρύπους και νεκρά κύτταρα, ενώ καθαρίζει τους πόρους. Το σημαντικότερο μετά τον καθαρισμό είναι να παρατηρήσετε το πώς νιώθετε την επιδερμίδα σας. Αν τη νιώθετε ξηρή και να σας τραβάει την επόμενη φορά επιλέξτε ένα ενυδατικότερο καθαριστικό. Συνήθως αυτά σε μορφή balm, λαδιού ή κρέμας θα σας φανούν χρήσιμα. Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα προτιμήστε εξ αρχής τα προϊόντα καθαρισμού σε μορφή τζελ.

Το βράδυ προτιμήστε το διπλό καθαρισμό, γνωστό και ως double cleansing ή δοκιμάστε το κάποια στιγμή. Το πρώτο βήμα εδώ είναι ένα balm, ένα λάδι ή ένα micellar. To δεύτερο είναι τζελ ή αφρός, που ξεπλένεται. Να παρατηρήτε, ωστόσο, πάντα την αίσθηση της επιδερμίδα σας, μετά τον καθαρισμό. Αν το επόμενο πρωι αυτή είναι ξηρή αλλάξτε το 2ο βήμα του διπλού καθαρισμού.

Βήμα δεύτερο: Ενυδάτωση

Όλες οι επιδερμίδες χρειάζονται ενυδάτωση ακόμη και οι πολύ λιπαρές! Η ενυδατική κρέμα ή ο ορός που χρησιμοποιείτε είναι καλό να περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως κεραμίδια, γλυκερίνη και υαλουρονικό οξύ, τα οποία προστατεύουν παράλληλα και τον επιδερμικό φραγμό. Αν προτιμάτε τις ελαφριές συνθέσεις, επιλέξτε μία νυδατική σε μορφή τζελ, που είναι ιδανική για την εποχή κι απορροφάται στο δευτερόλεπτο.

Βήμα τρίτο: Αντηλιακή προστασία

Κάθε πρωί το σημαντικότερο βήμα της skincare ρουτίνα σας οφείλει να είναι το αντιηλιακό, το οποίο προστατεύει από την υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου και μειώνει σημαντικά τη φωτογήρανσης αλλά και κάθε φωτοευαισθησία.

Μάλιστα, αν κάνετε συχνά απολέπιση ή χρησιμοποιείτε προϊόντα με βιταμίνη C και ρετινόλη, η αντιηλιακή προστασία είναι πιο must από ποτέ!

Αυτά είναι τα πιο βασικά βήματα για μια skincare ρουτίνα! Το μυστικό είναι να είστε συνεπής και να έχετε επίγνωση της αίσθησης της επιδερμίδας σας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα