Βοτανική Μαγεία 12/21 – Aerangis bovicornu
Seamless botanical pattern with aloha motifs. Trendy design for textile, cards and invitations.

Μπορεί εσείς να πιστεύετε ότι έχουμε ανακαλύψει όλα τα φυτά που υπάρχουν στη Γη. Ωστόσο, το 2020 και το 2021, περισσότερα από 360 νέα είδη φυτών, μανιταριών και άλλων ειδών μυκήτων, αναγνωρίστηκαν, ονομάστηκαν και καταχωρίστηκαν ενδελεχώς, από επιστήμονες των “Βασιλικών Βοτανικών Κήπων” Kew Gardens.

Kew Royal Botanic Gardens – Credit: Philippe Halle – France

Κάποια δε από τα νέα φυτά που βρέθηκαν “εκεί έξω” είναι όντως όμορφα: Όπως μια ορχιδέα “φάντασμα”, που μπορεί να αναπτυχθεί στο απόλυτο -σχεδόν- σκοτάδι ή ένα  είδος σπάνιου μανιταριού, με “δόντια”. Η φετινή χρονιά μάλιστα ξεκίνησε αρκετά δυναμικά με την ανακάλυψη ενός τροπικού δέντρου που έλαβε το όνομα από τον σταρ Leonardo di Caprio.  Ας γνωρίσουμε, μαζί 1 (ένα) κάθε ημέρα, από τα 21 πιο πρόσφατα ευρήματα στον απέραντο, πολυποίκιλο και εν πολλοίς ακόμη άγνωστο, βοτανικό κόσμο της γης μας.

12 – Aerangis bovicornu

Ένα άλλο είδος ορχιδέας που ανακάλυψαν οι επιστήμονες το 2021, ήταν το Aerangis bovicornu. Ωστόσο, αυτό το όμορφο λουλούδι που κατοικούσε σε δέντρα, είχε ήδη εξαφανιστεί τη στιγμή που η συγκεκριμένη ανακάλυψη δημοσιεύτηκε σε επιστημονικές, ερευνητικές εργασίες.

Είχε εντοπιστεί στην επαρχία Fianarantsoa της νότιας- κεντρικής Μαδαγασκάρης και πιστεύεται ότι ο άλλοτε βιότοπος του λουλουδιού αποψιλώθηκε κάποια στιγμή για την παραγωγή ελαίου γερανιού, το οποίο χρησιμοποιείται πολύ στην αρωματοθεραπεία.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα