Αξεσουάρ ειδικού σκοπού που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε

Όταν η τέχνη, η προοδευτική σκέψη, η σημασία στη λεπτομέρεια και η χειροτεχνική ικανότητα διασταυρώνονται με την ατόφια διασκέδαση, τότε αναμφίβολα βρισκόμαστε μπροστά σε μια ευτυχή συνύπαρξη.

Αυτή  ακριβώς είναι η περίπτωση του project με τον αυτοπροσδιοριζόμενο τίτλο, ‘The Fun of Carrying’. Πρόκειται για μια καινοτομία που προτάθηκε στην αγορά από την ιαπωνική εταιρεία κατασκευής δερμάτινων ειδών Tsuchiya Kaban, το 2020.

Σύμφωνα με αυτό, δίνεται απεριόριστη δημιουργική ελευθερία σε μεμονωμένους τεχνίτες ώστε να δημιουργήσουν κατά την έμπνευσή τους, ουσιαστικά, μια τσάντα μεταφοράς, ένα ΄μέσο΄ που εξυπηρετεί στοχευμένα και ολοκληρωμένα την εύκολη μεταφορά κάθε είδους αντικειμένου.

Το πρώτο λοιπόν δημιούργημα είχε να κάνει με μια τσάντα που σχεδιάστηκε ειδικά για να μεταφέρει ένα και μόνο ένα…καρπούζι. Το όνομα αυτής, Watermelon Bag, δια εμπνεύσεως και χειρός του Yusuke Kadoi. Εύκαμπτα πάνελ και μια ειδική στρογγυλεμένη λαβή, όντως βοηθούν πολύ στην μεταφορά ενός βρώσιμου είδους που δεν το λες ελαφρύ.

Τη σκυτάλη πήρε η τσάντα  Yukidaruma της Yuko Matsuzawa. Αυτή πάλι είναι κατασκευασμένη από αδιάβροχο δέρμα και έχει θερμομονωμένη εσωτερική επένδυση από πολυεστέρα, γιατί λέτε; Μα για να μεταφέρετε με ασφάλεια και στιλ, τον δικό σας μικρούλη…χιονάνθρωπο! Η δημιουργός ‘ορκίζεται’ πως εμπνεύστηκε το έργο της βλέποντας από το παράθυρό της νιφάδες χιονιού να πέφτουν και αίφνης, της δημιουργήθηκε η σφοδρή επιθυμία να μοιραστεί αυτή την ‘υπερβατική’ στιγμή με κάποιον αγαπημένο της άνθρωπο.

Πιο πρακτική και πάντως πιο ρεαλιστική, μια τρίτη- ξεχωριστή και αυτή-  δημιουργία που εμφανίστηκε το 2021. Η κατά τα άλλα κομψή Wine Glass Bag, υπόσχεται να κάνει αυτό ακριβώς που λέει το όνομά της, να μεταφέρει δηλαδή όπου εσείς θέλετε, ένα μόνο ποτήρι κρασιού.

Την ίδια χρονιά ντεμπουτάρισε και μια άλλη καθόλα πρωτοποριακή ΄τσάντα΄ για να μεταφέρει κάποιος, μεμονωμένες… πέτρες.  Η ιδιότυπη αυτή κατασκευή φοριέται στη μέση ή στους ώμους.

Άποψή μας πάντως είναι πως μέχρι στιγμής, αυτές οι δημιουργίες από την εταιρεία μάλλον δεν διεκδικούν βραβείο λεπτού γούστου, ούτε καλύπτουν αντικειμενικά πρωταρχικές ανάγκες, αυτό ας λέγεται.  Η Tsuchiya Kaban πάντως, ξεκίνησε την κατά τεκμήριο επιτυχημένη δραστηριότητά της πριν από 50 χρόνια, φτιάχνοντας, πρακτικές, ανθεκτικές και άνετες τσάντες για παιδιά. Έκτοτε διεύρυνε το ρεπερτόριό της και πρόσθεσε μινιμαλιστικές δερμάτινες τσάντες διαφόρων μεγεθών, σχημάτων και ειδικής χρησιμότητας.

Ο  ιστότοπος μάλιστα της εταιρείας διακηρύσσει με περηφάνια την ικανότητα των τεχνιτών της να αξιοποιούν τη μεγάλη εμπειρία τους, αλλάζοντας δημιουργική ρότα, συνεχώς καινοτομώντας πάνω στην χωρίς αμφιβολία δύσκολη τέχνη της επεξεργασίας γνήσιων δερμάτων. Κάθε παραγωγικό βήμα ως εκ τούτου, εκτελείται με πολλή προσοχή. Το δέρμα μετριέται, κόβεται και ράβεται στο χέρι από ικανούς επαγγελματίες, προκαλώντας συνήθως με το τελικό αποτέλεσμα, ένα χαμόγελο ευχάριστης έκπληξης στους αποδέκτες.

Όσοι τυχόν ενδιαφέρονται για τα είδη αυτά και βρεθούν στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, μπορούν αυτοπροσώπως να τα περιεργασθούν σε περιοδεύουσα έκθεση που πραγματοποιείται στη σειρά καταστημάτων λιανικής του επώνυμου ιαπωνικού Οίκου. Εκεί θα δουν και τα σχετικά βίντεο με όλη τη διαδικασία της κατασκευής τους.

Σκεφτείτε το. Άλλωστε καλοκαίρι έρχεται σύντομα στη χώρα μας και τα… καρπούζια, κάπως πρέπει να μεταφερθούν. Πάντοτε φυσικά με απαράμιλλο στιλ!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα