Μια ξεχωριστή συνταγή για αρνίσιες κοτολέτες

Ξέρουμε πως σήμερα το πασχαλινό σας τραπέζι είναι γεμάτο με πεντανόστιμα καλούδια. Αυτό βέβαια δεν μας εμποδίζει να σας δώσουμε μία ακόμη ξεχωριστή συνταγή που θα σας τσιγκλίσει, ώστε στην επόμενη οικογενειακή συνάντηση να θέλετε να τη δοκιμάσετε.

Καλό Πάσχα να έχουμε όλοι μας!

ΚΟΤΟΛΕΤΕΣ ΑΡΝΙΣΙΕΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

Yλικά

16 παϊδάκια σε ένα κομμάτι με την μπόλια

2 κ.σ. βούτυρο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. κορν φλάουρ

1 φλ. του τσαγιού χυμός πορτοκαλιού

φλούδα ενός πορτοκαλιού

ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού

ζωμός κότας

κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

αλάτι, πιπέρι

Credit: Κωνσταντίνος Καφίρης

• Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια, τα αλείφουμε με το βούτυρο και μπήγουμε κλαράκια δεντρολίβανο (όπως στη φωτογραφία). Τυλίγουμε με αντικολλητικό χαρτί, αφού βάλουμε και τη φλούδα πορτοκαλιού.

• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά ή και περισσότερο, ανάλογα με τον φούρνο σας.

• Ο,τι λίπος έχει μείνει στη λαδόκολλα ή στο ταψί, το βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού.

• Αραιώνουμε σε ζωμό κότας το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε.

• Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κρέας στις άκρες να φανούν τα κοκαλάκια, όπως στη φωτογραφία. Κόβουμε στη μέση το κομμάτι με τις κοτολέτες και τις τοποθετού- με αντικριστά στην πιατέλα με τη σάλτσα.

Συμβουλές

• Τα παϊδάκια κόβονται με κοφτερό μαχαίρι πολύ εύκολα και δίνουν έναν εορταστικό τόνο έτσι σερβιρισμένα.

• Επειδή το κρέας σε ένα τέτοιο κομμάτι είναι τρυφερό, είναι καλό να το ψήσετε μέσα σε λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί.

• Υπολογίστε 2-3 παϊδάκια ανά άτομο. Είναι αρκετό, αν σκεφτούμε ότι δεν θα είναι το μοναδικό πιάτο του τραπεζιού.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα