Γιατί το slugging είναι μια τόσο πολυσυζητημένη skincare τεχνική;

Πιθανώς έχετε δει βίντεο και φωτογραφίες για το slugging, μια τεχνική που το τελευταίο διάστημα επικρατεί για διάφορους λόγους. Προέρχεται από την Κορέα και έχει αποκτήσει πολλούς φαν τα τελευταία χρόνια μέσω Reddit.

Τι είναι όμως το slugging; Εν ολίγοις το όνομα θυμίζει τα σαλιγκάρια. Στην πράξη, είναι η χρήση μιας πολύ παχύρευστης κρέμας (συνήθως βαζελίνης) σαν τελευταίο βήμα στην βραδινή skincare ρουτίνα, με στόχο το επόμενο πρωί να ξυπνήσετε με λαμπερή και καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Το #slugging στο TikTok έχει πάνω από 140 εκατομμύρια προβολές με πολλούς ενθουσιασμένους ακόλουθους τής τεχνικής και αρκετά εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Για ποιο λόγο μπορεί να επιλέξει κάποιος να κάνει slugging;

Το slugging είναι ένας εύκολος τρόπος να πετύχετε ενυδατωμένη και βελούδινη επιδερμίδα και τέλειο αν νιώθετε ότι καμία ενυδατική δεν βοηθάει.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται και για το προϊόν “βαζελίνη” αλλά και για το συστατικό, το οποίο εμπεριέχεται και σε πολλά άλλα προϊόντα. Η βαζελίνη, η λανολίνη και άλλα συστατικά, είναι εμφρακτικά, δημιουργούν δηλαδή ένα φράγμα και δεν αφήνουν την ενυδάτωση να εξατμιστεί από την επιδερμίδα.

Το slugging μπορεί να βοηθήσει και στην αποκατάσταση του φυσικού φραγμού του δέρματος, αλλά και γενικότερα στην ενυδάτωσή του.

@drdrayzday #vaseline #vaselinehacks #slugging #sluggingmethod #sluggingwithvaseline #dryskincare #dryskintips #dermatologist #drdray ♬ original sound – Dr Dray
@dr.mamina FYI: Even though this doesn’t clog pores, it can exacerbate acne if you are acne-prone. Otherwise great for other skin types! #dermatologist #skincare #learnontiktok #slugging #moisturize ♬ original sound – Mamina Turegano, MD

Για ποιο λόγο μπορεί να επιλέξετε να μην κάνετε slugging;

Λόγω της παχύρευστης μορφής της κρέμας και του φράγματος που δημιουργεί, μπορεί να παγιδεύσει βακτήρια στο δέρμα. Αν έχετε τάση για ακμή, πιθανώς να μην είναι κατάλληλη τεχνική για εσάς. Προτείνεται γενικότερα για ξηρή επιδερμίδα και κυρίως και για εσάς που χρειάζεστε έξτρα ενυδάτωση.

Υπάρχει ένας ακόμη λόγος που δεν συνηθίζεται το slugging και είναι περιβαλλοντολογικός, καθώς επειδή η βαζελίνη είναι ορυκτό καύσιμο και παράγωγο της πετρελαιοβιομηχανίας θεωρείται καταστροφική για το περιβάλλον.

Επίσης, υπάρχει η θεωρία πώς η βαζελίνη δεν είναι ασφαλής, ως συστατικό. Αν η βαζελίνη, όμως, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενός προϊόντος είναι υψηλής καθαρότητας – αναγράφεται στη συσκευασία “white petrolatum” ή “petrolatum, USP” , τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Στο μεταξύ, χρειάζεται να αποφύγετε το slugging αν χρησιμοποιείτε ρετινόλη ή οξέα, καθώς κάτι τέτοιο θα κάνει πιο έντονη την δράση τους και πιθανότατα να ερεθίσει την επιδερμίδα.

Αν τελικά επιλέξετε να το δοκιμάσετε, αφού κάνετε καλό καθαρισμό και βάλετε τα ενυδατικά σας προϊόντα, σαν τελευταίο βήμα χρησιμοποιήστε – για αρχή- ελάχιστη βαζελίνη σε όλο το πρόσωπο (στο μέγεθος ενός αρακά).

Θα ξυπνήσετε με απαλό και ενυδατωμένο δέρμα!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα