Ρωτήστε τον πλαστικό: Πλαστική και στο “Όρος της Αφροδίτης”

Ακούσατε μήπως τα κορίτσια στο γραφείο να μιλούν γι’ αυτό; Μηπως νιώσατε λίγο ανενημέρωτες; Αν ναι, μη σας νοιάζει… θα ρωτήσουμε και θα μάθουμε περισσότερα για τις επεμβάσεις που υπόσχονται θαύματα… εκεί κάτω!

Η πλαστική χειρουργική περισσότερο από κάθε άλλη ειδικότητα, ασχολείται εδώ και χρόνια με την πλαστική των γεννητικών οργάνων του άνδρα, αλλά και της γυναίκας. Και είναι αλήθεια ότι το ποσοστό των γυναικών και ανδρών που στρέφονται στον πλαστικό χειρουργό για τη βελτίωση της εμφάνισης της περιοχής των γεννητικών οργάνων είναι τα τελευταία χρόνια συνεχώς αυξανόμενο. Ας σκεφτούμε επίσης ότι με την πλαστική χειρουργική και τις επεμβάσεις αναπροσδιορισμού φίλου (αλλαγής φύλου) δημιουργούνται γεννητικά όργανα από το τίποτα με λειτουργικότητα και χωρίς κανένα σημάδι.

Σήμερα θα ρωτήσουμε και για την αισθητική αλλά και τη λειτουργικότητα των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Για ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών, παγκοσμίως, η καλή εμφάνιση της περιοχής αποτελεί μέρος του πακέτου μιας πιο νεανικής εμφάνισης.  Ένα πρόσωπο χωρίς ρυτίδες -χάρη στις διαδεδομένες μεθόδους αντιγήρανσης που εφαρμόζονται- μπορεί να κρύψει χρόνια! Τι γίνεται όμως όταν βγάζει η γυναίκα τα ρούχα της; Όταν φθάνει στις πιο προσωπικές στιγμές με τον καινούργιο η τον ‘παντοτινό’ σύντροφό της;


Και παρόλο, που δεν θα έπρεπε και είναι δυσάρεστο, νέες κοπέλες “χάνουν” την αυτοπεποίθησή τους, όταν υπάρχουν κάποια αισθητικά χαρακτηριστικά στην περιοχή που τις προβληματίζουν.


Είναι γεγονός ότι η βελτίωση της εικόνας της περιοχής συνδέεται άμεσα με τη σεξουαλική αυτοπεποίθηση της γυναίκας. Και αυτό το βλέπουμε καθημερινά καθώς οι συγκεκριμένες επεμβάσεις, έχουν ζήτηση σε όλες και πιο νεαρά κορίτσια”, αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Θεόδωρος Βουκιδης και εμείς τον ρωτάμε αμέσως για ό,τι θέλουμε να μάθουμε.

Ο πλαστικός χειρουργός Θεόδωρος Βουκίδης λύνει όλες σας τις απορίες

Ποια είναι η πιο συνηθισμένη επέμβαση που αφορά τη γυναικεία αισθητική χειρουργική των γεννητικών οργάνων;

Πρώτη και πιο συχνά ζητούμενη διαδικασία της γυναικείας αισθητικής χειρουργικής των γεννητικών οργάνων είναι η μειωτική και συμμετροποίηση των μικρών χειλέων του αιδοίου, γιατί εκτός από το αισθητικό κομμάτι μπορεί να τις προβληματίσει κατά τη διάρκεια του σεξ και να δημιουργεί προβλήματα υγιεινής και καθαριότητας. 

Πως ακριβώς γίνεται η επέμβαση;

Με τη χειρουργική αφαίρεση συνήθως με τη χρήση laser του περίσσιου δέρματος και πιθανότατα και βλεννογόνου στις άκρες των μικρών χειλέων.

Δεν υπάρχει μια και μοναδική επέμβαση, ανάλογα με την κάθε περίπτωση αλλάζει η τεχνική και εξατομικεύεται για να δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Συνήθως γίνεται μια τομή σε σχήμα «Υ», καθώς συχνά τα μικρά χείλη ανοίγουν προς την κουκούλα της κλειτορίδας. Η διαδικασία αυτή είναι  η λιγότερο περίπλοκη σε σχέση με μεθόδους που εφαρμόζονταν στο παρελθόν και δίνει τα καλύτερα κοσμητικά αποτελέσματα. Αλλά είπαμε δεν χρησιμοποιείται μόνο μια και μοναδική τεχνική για όλες τις περιπτώσεις.

Είναι αυτό που λέμε ‘με ένα κλειδί δεν ανοίγεις όλες τις κλειδαριές’.

Υπάρχει περίπτωση μια γυναίκα να προβληματίζεται για το ακριβώς αντίθετο; Δηλαδή για το πιο μικρό μέγεθος από το φυσιολογικό των μικρών χειλέων του αιδοίου;

Ναι υπάρχει και αυτή η περίπτωση. Για τις ασθενείς με μικρότερα από το σύνηθες μικρά χείλη υπάρχει μια άλλη διαδικασία, η οποία συνεπάγεται στη μεταφορά δέρματος από τη γύρω περιοχή σε σχήμα V και συρραφή στην ορθή θέση. Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση που αυτό που προβληματίζει τη γυναίκα είναι η εικόνα των μεγάλων χειλέων του αιδοίου ειδικά με το πέρασμα του χρόνου που υπάρχει μια αναπόφευκτη γήρανση και χαλάρωση της περιοχής που μπορεί τελικά να προδίδει την ηλικία της γυναίκας ακόμα κι αν έχει διασφαλίσει με τις άλλες γνωστές μεθόδους αντιγήρανσης να δείχνει πιο νέα π.χ. στο πρόσωπο ή στο σώμα.

Σε ότι αφορά τη βελτίωση της εικόνας των μεγάλων χειλέων του αιδοίου τι ισχύει;

Ακριβώς το αντίθετο. Αυτό που συνήθως δηλαδή ζητείται πιο συχνά είναι η μεγένθυση των μεγάλων χειλέων του αιδοίου. Είναι μία επέμβαση που όλο και περισσότερο ζητείται σήμερα από τις γυναίκες, δεδομένου, ότι με το πέρασμα του χρόνου η περιοχή μπορεί να χάσει τον όγκο της και να χαλαρώσει. Αντίθετα τα διογκωμένα μεγάλα χείλη, προσδίδουν μια πιο προκλητική σεξουαλική όψη της περιοχής τόσο όταν είναι η γυναίκα γυμνή, όσον και όταν φοράει  εσώρουχα, μαγιό ή εφαρμοστά ρούχα.  Η πάχυνση των μεγάλων χειλέων του αιδοίου γίνεται με την τεχνική της λιποανακύκλωσης, δηλαδή με την εναπόθεση στη περιοχή λίπους που λαμβάνουμε από την έσω περιοχή των γλουτών της γυναίκας το οποίο αναμιγνύεται πάντα με βλαστοκύτταρα και πλασματοκύτταρα που έχουμε λάβει και επεξεργαστεί προηγουμένως από την ίδια την ασθενή.

Υπάρχει περίπτωση να σας ζητηθεί μείωση των μεγάλων χειλέων του αιδοίου:

Μείωση των εξωτερικών ή μεγάλων χειλέων ζητείται λιγότερο συχνά, αλλά οι ασθενείς με αυτό το αίτημα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα και συχνά παραπονούνται για μια ανώμαλη διόγκωση στο μαγιό ή στενό τζιν που οφείλονται σε υπερβολικά μεγάλα και παχιά χείλη του αιδοίου (Camel-toe). Συνήθως αφορά πιο μικρές ηλικίες. Η επέμβαση γίνεται με τη χρήση laser με μια σφηνοειδή εκτομή του περίσσιου ιστού έχοντας την τομή ακριβώς κατά μήκος των μικρών χειλέων. Λιγότερο συχνά τα μεγάλα χείλη μπορούν να μειωθούν με λιποαναρρόφηση.

Οι επεμβάσεις αυτές γίνονται με γενική αναισθησία;

Είτε με γενική αναισθησία, είτε με τοπική αναισθησία, ενώ και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιούνται απορροφήσιμα ράμματα.

Υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης της αισθητικότητας της περιοχής;

Κατά κανόνα όχι. Εν αντιθέσει οι επεμβάσεις αυτές συνήθως τονώνουν τη σεξουαλική αυτοπεποίθηση της γυναίκας επηρεάζοντας θετικά τη σεξουαλική της έκφραση. Επίσης η πλαστική χειρουργική δίνει λύση και σε περίπτωση που υπάρχει χαλάρωση του κόλπου ένα πρόβλημα που μπορεί να επέλθει όταν για παράδειγμα η γυναίκα έχει γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό και που μειώνει τη σεξουαλική απόλαυση όχι μόνο για τη γυναίκα αλλά και το σύντροφό της. Εδώ ισχύει η τεχνική της κολπικής αναζωογόνησης πάντα με τη χρήση ειδικού Λέιζερ και τη χρήση βλαστοκυττάρων και πλασματοκυττάρων. Είναι μια επέμβαση που γίνεται με τοπική αναισθησία και κάποια σχετική μέθη, διαρκεί λίγη ώρα και έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

Μια άλλη ‘καινούργια’ παρέμβαση που συνεχώς κατακτά περισσότερες γυναίκες, είναι και η ενίσχυση του σημείου G του κόλπου.

Μια τεχνική που αποδεδειγμένα αλλά σε διαφορετικό βαθμό, ενισυχύει την ευαισθησία και διεγερσιμότητα του πλέον ερωτικού σημείου στον κόλπο της κάθε γυναίκας. Η τεχνική αυτή είναι ευκολότατη, χωρίς καμιά αναισθησία και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που αισθάνονται ότι έχουν μειωμένο ερωτισμό και ανταπόκριση στη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Δεν έχει καμμιά σχέση με την ψυχολογία του ατόμου, είναι καθαρά θέμα αναγεννετικής διεργασίας στην περιοχή G του κόλπου.

Ο χρόνος αποθεραπείας μετά από τέτοιες επεμβάσεις είναι μεγάλος; Πότε η γυναίκα μπορεί να επανέλθει στη σεξουαλική της δραστηριότητα;

Αναλογα με τον τύπο της επέμβασης αλλά ποτέ δεν ξεπερνά τις 10 ημέρες. Είναι επεμβάσεις που βλέπουμε άμεσα αποτελέσματα και τα απολαμβάνουν και οι σύντροφοι.

Υπάρχει κάποια άλλη μέθοδος που μπορεί να αναβαθμίσει την εμφάνισης της περιοχής;

Υπάρχει η λεύκανση της περιοχής των γεννητικών οργάνων που είναι επίσης μια θεραπεία  με αυξημένη ζήτηση από τις γυναίκες, καθώς συνδέεται με τη νεότητα. Μπορεί να γίνει στην περιοχή του αιδοίου αλλά και στην περιοχή του πρωκτού. Γίνεται με ειδικά λευκαντικά προϊόντα, όμως συνήθως απαιτεί περισσότερο από μία συνεδρίες. Τα αποτελέσματα είναι πάντως θεαματικά!

Και οπωσδήποτε δεν μιλάμε για την αποτρίχωση της περιοχής και όχι μόνο του μπικίνι.

Τον πλαστικό χειρουργό Θεόδωρο Βουκίδη (Prof Theodore Voukidis  MD, PhD, FACS,  ISAPS) μπορείτε να τον βρείτε στον ιατρείο του Λεωφ. Κηφισίας 332, Χαλάνδρι, απέναντι από το Νοσοκομείο Υγεία, www.voukidis.eu

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα