Πρώτο τατουάζ: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν από το ραντεβού σας
Credits: Unsplash

Έχετε αποφασίσει να αποκτήσετε ένα τατουάζ, ένα μικρό έργο τέχνης στο σώμα σας, που θα είναι μόνιμα πάνω σας; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν πολύ χρήσιμες.

Δεν αρκεί να έχετε βρει ένα εντυπωσιακό σχέδιο. Αν μόλις τώρα πήρατε την απόφαση να ‘χτυπήσετε’ το πρώτο σας τατουάζ είτε σκοπεύετε να το κάνετε στο μέλλον, καλό είναι να γνωρίζετε μερικά βασικά tips που αφορούν την ασφάλειά σας αλλά και τη συντήρηση του αποτελέσματος. Έτσι η διαδικασία θα γίνει πιο ανώδυνη, και με λιγότερες ως μηδενικές παρενέργειες.

Αποφύγετε συμπληρώματα που αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος

Οτιδήποτε περιέχει ginkgo, σκόρδο, ginseng και βιταμίνη Ε, καλό είναι να μην τα προτιμήσετε για δύο εβδομάδες. Όλα αυτά διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος άρα και το αιμάτωμα.

Κοιμηθείτε καλά την προηγούμενη νύχτα

Η παρατεταμένη έλλειψη ύπνου (λιγότερο από επτά έως οκτώ ώρες) μπορεί, μεταξύ άλλων, να μειώσει την ικανότητα της επιδερμίδας να αντιμετωπίσει πιθανές παρενέργειες ή λοιμώξεις.

Μην πίνετε αλκοόλ τη νύχτα πριν ή την ημέρα του ραντεβού

Το αλκοόλ τείνει να μειώνει τον χρόνο πήξης του αίματος, αυξάνοντας τις πιθανότητες για περισσότερη αιμορραγία. Δεύτερον, μπορεί να αλλάξει την αντίληψη και την αντίδρασή σας στον πόνο.

Αποφύγετε τη γυμναστική αμέσως πριν ή μετά τη συνεδρία

Ο tattoo artist θα σας μιλήσει για τον ακριβή χρονικό προγραμματισμό μίας έντονης σωματικής δραστηριότητας.

Πάρτε το γεύμα σας τουλάχιστον 2 ώρες πριν από τη συνεδρία

Επιλέξτε υγιεινές τροφές που δεν θα προκαλέσουν διαταραχές στο στομάχι σας. Επιπλέον, αν κάνετε το τατουάζ σε μια περιοχή με πολλά αγγεία, όπως κεφάλι, λαιμός ή το εσωτερικό των χεριών και των ποδιών, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι μία από τις καλύτερες προτάσεις. Για παράδειγμα, σπανάκι, κέιλ, λάχανα Brussels κλπ. Αυτά τα λαχανικά περιέχουν υψηλή ποσότητα βιταμίνης Κ, η οποία μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στη μείωση του αιματώματος.

Η μετέπειτα φροντίδα

Μετά τη διαδικασία, οι ειδικοί συνήθως εφαρμόζουν μία πλαστική μεμβράνη, σαν δεύτερο δέρμα πάνω στο τατουάζ. Κάποιοι προτείνουν να την έχετε αρκετές ημέρες για να επιταχύνετε την επούλωση. Άλλοι την προτείνουν για τις πρώτες 2-3 μέρες και άλλοι αποφεύγουν αυτήν την πρακτική εντελώς. Πράξτε λοιπόν ανάλογα με τις οδηγίες του ειδικού που επιλέξατε.

Μετά την αφαίρεση του επίδεσμου, ξεπλένετε με καθαρό, χλιαρό -σε καμία περίπτωση ζεστό- νερό και ένα ήπιο καθαριστικό, για να μην ερεθίσετε την περιοχή. Έπειτα σκουπίζετε ταμποναριστά με ένα καθαρό χαρτί ή πετσέτα.

Δύο έως τρεις φορές την ημέρα βάζετε μια κρέμα ανάπλασης σε ποσότητα ίση με έναν αρακά σε ολόκληρη την περιοχή με το τατουάζ. Σημείωση: Είναι πολύ πιθανό να νιώθετε κνησμό καθώς η επιδερμίδα επουλώνεται. Μην ξύνετε ή ξεφλουδίζετε την περιοχή.

Η αντηλιακή προστασία είναι must

Τέλος, το αντηλιακό υψηλής προστασίας είναι απαραίτητο για να προστατέψετε το τατουάζ σας από τον ήλιο, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της επούλωσης αλλά και μετέπειτα. Γενικά καλό είναι να μην προγραμματίζετε τα τατουάζ σας λίγο πριν ή αμέσως μετά τις διακοπές σας.

(Κανόνας: Πριν από κάθε εφαρμογή της κρέμας ανάπλασης στην περιοχή πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας.)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα