Πεπτίδια: Τι είναι και γιατί πρέπει να μπουν στην περιποίησή σας

Όπως αποδεικνύουν κλινικές έρευνες, τα πεπτίδια είναι πολύ περισσότερο από ένα trendy συστατικό που θα ‘σβήσει’ από το προσκήνιο της κοσμετολογίας.

Στον κόσμο της ομορφιάς, ο όρος”πεπτίδια” είναι τόσο κοινός όσο και οι φράσεις “υγιής λάμψη” και ‘ανομοιόμορφος τόνος επιδερμίδας”. Αλλά τι είναι ακριβώς τα πεπτίδια και γιατί είναι τόσο σημαντικά για το skincare; Σύμφωνα με κλινικές έρευνες, τα πεπτίδια είναι πολύ περισσότερο από ένα trendy συστατικό που θα ‘σβήσει’ από το προσκήνιο της κοσμετολογίας.

Τι είναι τα πεπτίδια

Είναι αμινοξέα που λειτουργούν δομικά στοιχεία της επιδερμίδας. Τα πεπτίδια όχι μόνο υπάρχουν φυσικά στο δέρμα μας, αλλά είναι επίσης μέρος σημαντικών πρωτεϊνών που εξασφαλίζουν νεανική όψη. Για παράδειγμα, μία τέτοια πρωτεϊνη είναι το κολλαγόνο, που αποτελείται από τρεις αλυσίδες πεπτιδίων (συχνά τα λέμε και πολυπεπτίδια).

Τα μόρια κολλαγόνου είναι πολύ μεγάλα για να τα απορροφήσει το δέρμα, σε αντίθεση με τα πεπτίδια. Αυτό σημαίνει ότι όταν εφαρμόζουμε μία σύνθεση με πεπτίδια στο πρόσωπό μας, αυτά διεισδύουν σε βάθος, πέρα από τον επιδερμιδικό φραγμό, βοηθώντας στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.

Υπάρχουν πολλοί τύποι πεπτιδίων, και τα πιο δημοφιλή που θα συναντήσετε είναι του χαλκού και του κολλαγόνου. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, τα πεπτίδια χαλκού περιέχουν ιόντα χαλκού, τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στην επούλωση πληγών, την αναγέννηση και την ανάπλαση του δέρματος. Από την άλλη, τα πεπτίδια κολλαγόνου προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και στοχεύουν στη μείωση της εμφάνισης ρυτίδων και τη σφριγηλότητα.

Πεπτίδια: Τι προσφέρουν στην επιδερμίδα

  • Ενίσχυση κατά της γήρανσης
  • Ενυδάτωση
  • Ενίσχυση της φωτεινής όψης
  • Aνάπλαση
  • Αντιφλεγμονώδη προστασία
  • Σφριγηλότητα και ελαστικότητα
  • Καλύτερη απορρόφηση ενεργών συστατικών

Πώς να εισάγετε τα πεπτίδια στην περιποίησή σας

Τα πεπτίδια ταιριάζουν με πολλά άλλα ενεργά συστατικά. Πρέπει απλώς να λάβετε υπόψη κάποια πράγματα:

– Το πρώτο είναι η συμβατότητα. Συστατικά, όπως ορισμένα οξέα ή η ρετινόλη, πιθανώς να επηρεάσουν τη σταθερότητα ή την αποτελεσματικότητα των πεπτιδίων αν χρησιμοποιηθούν εσφαλμένα. Άλλα ενυδατικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και το νιασιναμίδιο συνεργάζονται αρμονικά με τα πεπτίδια για να ενισχύσουν την ανανέωση του επιδερμιδικού φραγμού ενώ ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος. Επιπλέον, μαζί με αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, προλαμβάνουν τις βλαβερές επιπτώσεις της ρύπανσης και φωτίζουν τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος.

– Το δεύτερο είναι η σειρά εφαρμογής. Εφαρμόστε πρώτα το προϊόν με πεπτίδια σε καθαρό πρόσωπο. Ετσι θα εξασφαλίσετε τη βέλτιστη απορρόφηση και αποτελεσματικότητα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα