Ο beauty κανόνας που ακολουθούν οι Κορεάτισσες για τέλεια επιδερμίδα

Instagram @aimeesong

Μπορεί μέχρι πρόσφατα, οι Γαλλίδες να θεωρούνταν οι skincare gurus που εμπιστευόμαστε οι περισσότερες για τη φροντίδα της επιδερμίδας μας, ωστόσο πλέον και οι Κορεάτισσες έχουν μπει δυναμικά στον αγώνα.

Η τέλεια επιδερμίδα τους, οι ιδιαίτερες τεχνικές που χρησιμοποιούν και τα brands τους έχουν γίνει το νέο trend στον κόσμο του skincare και έχουν πείσει τις περισσότερες από εμάς να ακολουθήσουμε τις τακτικές τους. Μία από αυτές είναι ο beauty κανόνας του ενός λεπτού.

Το Νο1 πιο βασικό βήμα για τη φροντίδα της επιδερμίδας είναι ο καθαρισμός της. Οι Κορεάτισσες μάλιστα αφιερώνουν ένα λεπτό σε αυτή τη διαδικασία ώστε να καθαρίσουν τέλεια το δέρμα από ρύπους και υπολείμματα μακιγιάζ, ενώ παράλληλα κάνουν μασάζ στο πρόσωπο τους.

Ο κανόνας του ενός λεπτού δεν ισχύει μόνο εδώ όμως. Οι Κορεάτισσες  πιστεύουν πως αφού έχουμε ολοκληρώσει τον καθαρισμό της επιδερμίδας μας μέσα στο επόμενο λεπτό θα πρέπει να έχουμε εφαρμόσει και την ενυδατική. Στην περίπτωση που περάσει περισσότερος χρόνος, η επιδερμίδα στεγνώνει και η ενυδατική ή το serum που θα απλώσουμε στο δέρμα μας δεν εισχωρούν στο βάθος της επιδερμίδας. Συνεπώς δεν μας προσφέρουν και το μέγιστο αποτέλεσμα.

Την επόμενη φορά που θα σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη για να φροντίσετε την επιδερμίδα σας, αφιερώστε λίγη περισσότερη ενέργεια για να ακολουθήσετε το tip που μας προτείνουν οι Κορεάτισσες  beauty experts. Άλλωστε 3-5 λεπτά για την επιδερμίδα μας δεν είναι πολλά, τα αποτελέσματα όμως μπορεί να είναι εντυπωσιακά.