Μπορεί όντως το παγωμένο αγγούρι να εξαφανίσει το πρήξιμο σε μάτια και πρόσωπο;

Η αλήθεια είναι πως τα TikTok hacks στο τομέα της ομορφιάς σχετίζονται περισσότερο με το μακιγιάζ και τα νύχια και δεν βλέπουμε συχνά μυστικά skincare. Το νέο trend όμως που έχει τρελάνει τη διάσημη εφαρμογή είναι η τοποθέτηση παγωμένου αγγουριού στις περιοχές του προσώπου που αντιμετωπίζει ερυθρότητα και πρήξιμο. Λειτουργεί όμως ή θα ήταν καλύτερο να κρατήσετε το αγγούρι για τη σαλάτα σας;

@alexaraeloebelReply to @marissaablairr @dermdoctor♬ Woah (feat. D3Mstreet) – KRYPTO9095

Το hack αυτό θυμίζει μια παρόμοια τεχνική που είχε αναδυθεί πριν από καιρό στην εφαρμογή και χρησιμοποιούσε πάγο για να έχει τα αποτελέσματα αυτά. 

Εντάξει, ξέρουμε ότι η χρήση του αγγουριού σε αισθητικές θεραπείες δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και βιταμίνη Κ και βοηθά στη μείωση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος. 

Η νέα αυτή μέθοδος όμως υπόσχεται κάτι παραπάνω. Ισχυρίζεται ότι η επαφή του παγωμένου αγγουριού με την επιδερμίδα συμβάλει στη μείωση της εμφάνισης της ερυθρότητας, της ακμής και των μαύρων κύκλων, ενυδατώνοντας και αφήνοντας πολύ λαμπερό το πρόσωπο. Περιγράφεται δηλαδή ως το μυστικό της επιτυχίας. 

Τι έχουν να πουν όμως οι ειδικοί για αυτό το hack; Συμφωνούν στο ότι μπορεί να ελαττώσει την ερυθρότητα και το πρήξιμο, αφού η παγωμένη θερμοκρασία στην επιδερμίδα προκαλεί μια αίσθηση τόνωσης και καταπράυνσης. Προτείνουν όμως να αντικαταστήσετε το αγγούρι με πάγο, καθώς το αγγούρι μπορεί να διατηρήσει την κρύα θερμοκρασία έως 30 δευτερόλεπτα, ενώ ο πάγος για πολύ παραπάνω. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, καλό θα ήταν να βρείτε άλλες εναλλακτικές που να ικανοποιούν τις ανάγκες σας, καθώς η επαφή του πάγου με την επιδερμίδα μπορεί να δημιουργήσει έξτρα θέματα. Τα ice rollers είναι μια καλή εναλλακτική επιλογή για να λάβετε την κρύα αίσθηση με τη βοήθεια κάποιου εργαλείου. 

Το τελικό συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι καλύτερα να βάλετε το αγγούρι στη σαλάτα και να αφήσετε τον πάγο να κάνει τα μαγικά του.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα