Θέλετε τέλεια συμμετρία στο eyeliner; Γίνεται!

Οι makeup artists ορκίζονται πως η τέχνη του eyeliner έχει δύο “μυστικά”. Την εξάσκηση και τον πειραματισμό. Σ’ αυτά αποτυπώνεται και όλη η ομορφιά του μακιγιάζ. Τώρα, ας μείνουμε λίγο στην τέλεια συμμετρία του eyeliner. Εύκολη υπόθεση δεν είναι (επιβεβαιώνουμε), αλλά όμως μπορεί να επιτευχθεί. Υπάρχει τρόπος !

Χρησιμοποιήστε το eyeliner σύμφωνα με το σχήμα των ματιών σας. Αυτός είναι ο τρόπος για μια απόλυτη συμμετρική γραμμή στα μάτια που κάνουν combo την τέχνη σας στο μακιγιάζ των ματιών.

Όπως το σχήμα ματιών αλλάζει, έτσι αλλάζει και το ιδανικό wing που θα πλαισιώσει τα μάτια και θα τα τονίσει. Πως μπορεί λοιπόν, το eyeliner να εφαρμοστεί αριστουργηματικά, ώστε να αναδείξει μοναδικά και το σχήμα των ματιών σας; Βρείτε που είστε και κινηθείτε ανάλογα…

Αν έχετε αμυγδαλωτά μάτια

Ανήκετε στις τυχερές που κάθε σχήμα eyeliner σας ταιριάζει και τονίζει τα μάτια σας, καθώς είναι συμμετρικά. Προτιμήστε να ακολουθείτε τη φυσική γραμμή του άνω βλεφάρου και δώστε ανοδική φορά όταν φτάσετε στην εξωτερική γωνία των ματιών σας.

Απογειώστε τις καλοκαιρινές εμφανίσεις σας μ’ αυτό το lipstick trend

Αν έχετε κουκουλωτά μάτια

Σ’ αυτή την περίπτωση το άνω βλέφαρο καλύπτεται από την επιδερμίδα του κόκκαλου του φρυδιού, οπότε μία λεπτή γραμμή eyeliner δεν θα είναι εμφανής. Προτιμήστε μία πιο έντονη και τολμηρή γραμμή, την οποία θα βοηθήσει να σχηματίσετε με ανοιχτά τα μάτια.

Αν έχετε καθοδικά μάτια

Αυτά συνήθως δείχνουν και μικρότερα. Γι’ αυτό και χρειάζεται αρχικά έξτρα όγκο στις βλεφαρίδες σας. Όσο για το eyeliner; Ξεκινήστε από την εξωτερική γωνία του άνω βλεφάρου και επεκτείνετε τη γραμμή κατά μήκος των βλεφαρίδων, με ελαφρώς ανοδική φορά. Όπως και στα κουκουλωτά μάτια, δοκιμάστε να κάνετε τη γραμμή eyeliner με ανοιχτά τα μάτια σας για ακόμη καλύτερο έλεγχο.

Αν έχετε στρογγυλά μάτια

Σας λέμε και υπερτυχερές γιατί αυτά τα μάτια είναι πολύ εκφραστικά και όπως και στα αμυγδαλωτά, ταιριάζει κάθε σχήμα eyeliner, είτε λεπτό ή και πιο παχύ. Για να το εφαρμόσετε όμως, τραβήξτε μια γραμμή περίπου 1 εκατοστό μετά την εξωτερική σας γωνία, πάντα ακολουθώντας το φυσικό σχήμα των ματιών σας.

Τα beauty trends που είδαμε στο κόκκινο χαλί των Bbmas μαρτυρούν ότι το καλοκαίρι θα έχει ενδιαφέρον

Αν έχετε μάτια με μεγάλο κενό μεταξύ τους

Εδώ ταιριάζει μία πιο bold κι έντονη γραμμή eyeliner. Ξεκινήστε από το εσωτερικό των ματιών και συνεχίστε προς τα έξω κατά μήκος των βλεφαρίδων, αλλά ελαφρώς πιο ψηλά.

Εις το επανιδείν!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα