Ξέρετε γιατί είναι τόσο απαραίτητες οι μάσκες χειλιών;
Photo by Kelsey Curtis

Τα χείλη είναι συνήθως από τις πιο παραμελημένες περιοχές στο πρόσωπό μας, ενώ είναι απαραίτητο η φροντίδα τους, να είναι καθημερινό κομμάτι της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας.

Τα προϊόντα μακιγιάζ ή ντεμακιγιάζ, έχουν την τάση να αφυδατώνουν την περιοχή των χειλιών με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε τράβηγμα ή ενόχληση αρκετά συχνά. Γι’ αυτό και πολλές είναι οι skincare experts, που προτείνουν να χρησιμοποιούμε διαφορετικό ντεμακιγιάζ χειλιών απ’ ότι για το υπόλοιπο πρόσωπο.

Τα χείλη είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές στο πρόσωπο, μαζί με τα μάτια και γι’αυτό το λόγο χρειάζονται ιδιαίτερη και συχνότερη φροντίδα. Ιδιαίτερη φροντίδα, σημαίνει απολέπιση, αντηλιακό, lip balms ή lip oils και φυσικά μάσκες.

Το κόκκινο κραγιόν δεν είναι απλά all time classic, είναι πολλά περισσότερα!

Πως δουλεύουν οι μάσκες χειλιών;

Οι μάσκες χειλιών έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να αποτρέπουν την ξηρότητα. Στα οφέλη τους εκτός από τη θρέψη, είναι η ενυδάτωση και η αναπλήρωση του χαμένου όγκου, ενώ προλαμβάνουν και τις λεπτές γραμμές γύρω από αυτά.

Τα lip oils είναι η πιο πρόσφατη beauty εμμονή μας και υπάρχει λόγος

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μάσκες για το πρόσωπο, οι μάσκες χειλιών μπορούν να γίνονται ακόμη και καθημερινά και αυτό γιατί -όπως αναφέραμε- η περιοχή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, και η περιποίηση σ’ αυτή είναι απαραίτητη καθημερινά.

Ποια είναι στην πραγματικότητα τα οφέλη μιας μάσκας χειλιών;

Όταν επιλέγουμε μάσκα χειλιών το πιο βασικό είναι οι ενυδατικοί παράγοντες. Αυτόματα ο στόχος τους είναι η βαθιά ενυδάτωση και θρέψη της περιοχής. Έχει παρατηρηθεί εξάλλου πώς τα χείλη έχουν ανάγκη πολύ περισσότερη ενυδάτωση απ’ ό,τι φανταζόμαστε και μάλιστα οι ανάγκες τους μπορεί να είναι μεγαλύτερες από αυτές του υπόλοιπου προσώπου.

Πώς θα κάνετε τη μάσκα χειλιών πιο αποτελεσματική;

Εδώ η απάντηση είναι μία. Απολέπιση. Το scrub χειλιών είναι ίσως το πιο βασικό βήμα, πριν την εφαρμογή μία μάσκας στα χείλη και αυτό γιατί αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα θα βοηθήσετε τη μάσκα να εισχωρήσει βαθύτερα στην περιοχή.

Όπως και τα προϊόντα του προσώπου έτσι και στα προϊόντα των χειλιών, το βασικό είναι να βρείτε αυτό που εξυπηρετεί τις δικές σας ανάγκες, καθώς κάθε προϊόν λειτουργεί διαφορετικά στον καθένα.

Το συμπέρασμα είναι πως οι μάσκες χειλιών δουλεύουν και μάλιστα πολύ καλά, αρκεί να θυμάστε να είστε επιμελείς στη χρήση τους και φυσικά να έχετε στη λίστα σας την καθημερινή ενυδάτωση των χειλιών, για καλύτερο αποτέλεσμα.

Εις το επανιδείν!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα