Απογειώστε τις καλοκαιρινές εμφανίσεις σας μ’ αυτό το lipstick trend

Photo by Olha Zaika

Το καλοκαίρι είναι εδώ και αυτό το καταλάβαμε και από τις υψηλές θερμοκρασίες τις τελευταίες ημέρες. Το χρώμα στο μακιγιάζ επιστρέφει, τα ρούχα γίνονται πιο ελαφριά και οι μάσκες αρχίζουν σιγά σιγά να φεύγουν. Αυτό σημαίνει πως το κραγιόν θα επιστρέψει δυναμικά, γιατί κάπως το είχαμε ξεχάσει τον τελευταίο χρόνο και κακά τα ψέματα, μας έλειψε.

Μαζί με την επάνοδο του κραγιόν, είδαμε και πολλά lipstick trends τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους δειλά – δειλά. Όπως όλα δείχνουν το φετινό καλοκαίρι το κραγιόν θα έχει την τιμητική του. Άλλωστε το καλοκαίρι είναι η σεζόν που όλα είναι πιο χρωματιστά και λαμπερά (και τα προϊόντα χειλιών).

Το εν λόγω lipstick trend, προτείνει να φυλάξουμε για λίγο τα υγρά και ματ κραγιόν μας και να προτιμήσουμε πιο φωτεινά και ενυδατικά προϊόντα χειλιών, που έχουν το εφέ και τις ιδιότητες ενός balm ή ενός lip oil. Αρκετά καλύψαμε τα χείλη μας τον τελευταίο χρόνο, τώρα θέλουμε να τα φωτίσουμε.

Το λαμπερό φινίρισμα των ενυδατικών αυτών προϊόντων, θα δώσει στα χείλη την απαραίτητη δόση λάμψης που απαιτεί το καλοκαίρι –ειδικά με ένα όμορφο μαύρισμα- ενώ ταυτόχρονα τα χείλη σας θα είναι ενυδατωμένα, ακόμα κι όταν χρειάζεται να φορέσετε μάσκα.

Αυτό βέβαια προκαλεί και μία μικρή ανησυχία, για το πώς παραμείνει σταθερό το ενυδατικό κραγιόν κάτω από τη μάσκα.

Γι’αυτό διαβάσαμε το παρακάτω lipstick trend, που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα όσων αγαπούν τα λαμπερά lipstick, αλλά δεν θέλουν να ρισκάρουν τη διάρκεια ακόμα και κάτω από τη μάσκα.

Ξεκινήστε με ένα μολύβι χειλιών

Περιγράψτε και γεμίστε τα χείλη σας με ένα μολύβι με μεγάλη διάρκεια, κοντά στον τόνο του κραγιόν που θα επιλέξετε να φορέσετε.

Εφαρμόστε κραγιόν ή balm με χρώμα

Αφού γεμίσετε τα χείλη σας με το μολύβι, περάστε από πάνω το αγαπημένο σας ενυδατικό κραγιόν ή balm με χρώμα. Το μολύβι θα λειτουργήσει ως “δίχτυ ασφαλείας” εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα.

Κλειδώστε το αποτέλεσμα με πούδρα

Αφού πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, οριοθετήστε την περιοχή γύρω από τα χείλη με πούδρα (κατά προτίμηση σε ελεύθερη μορφή και χωρίς χρώμα). Με το κόλπο αυτό θα αποτρέψετε τα προϊόντα από το να “τρέξουν”, αλλά θα είναι και πιο “καθαρό” το περίγραμμά των χειλιών.

EXTRA TIP: Θέλετε και έξτρα λάμψη; Δοκιμάστε να προσθέσετε στο κέντρο των χειλιών σας λίγο highlighter. Έτσι θα πετύχετε και το λαμπερό αποτέλεσμα που επιθυμείτε και δεν θα κολλάνε τα μαλλιά στα χείλη σας, κάτι που συμβαίνει συχνά με ένα shiny lip gloss.

Εις το επανιδείν!