“Κουκουλωτά” Μάτια: Τα ωραιότερα makeup looks που ‘ανοίγουν’ το βλέμμα
7 απίθανα μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια
Credit: @karliekloss / Instagram

Μερικές από τις ωραιότερες προτάσεις μακιγιάζ για ‘κουκουλωτά’ μάτια που ‘ανοίγουν’ το βλέμμα και που θα αντιγράψετε εύκολα!

Αν και αποτελούν συνήθως κληρονομικό χαρακτηριστικό, πιθανόν να παρατηρήσετε ότι τα μάτια σας γίνονται πιο ‘κουκουλωτά’ με την πάροδο του χρόνου ή ανάλογα από το πόσο καλά κοιμηθήκατε το προηγούμενο βράδυ. Και τι σημαίνει ο όρος ‘κουκουλωτά’ μάτια; Είναι το σχήμα ματιών όπου στην ουσία το κινητό βλέφαρο ‘κουκουλώνεται’ από το άνω βλέφαρο, κρύβοντας π.χ. μία σκιά ματιών ή το eyeliner. Υπάρχουν ποικίλλα σχέδια και μεγέθη ‘κουκουλωτών’ ματιών ή αλλιώς hooded eyes, όμως οποιονδήποτε τύπο και αν έχετε, υπάρχουν τόσα πολλά μακιγιάζ που μπορούν να ταιριάξουν και να τα αναδείξουν. Δείτε παρακάτω μερικές από τις ωραιότερες προτάσεις που θα αντιγράψετε αμέσως!

Τα ωραιότερα makeup looks για ‘κουκουλωτά’ μάτια

Κάντε μια γραμμή στην εσωτερική γραμμή των κάτω βλεφαρίδων

Αν το υγρό eyeliner κάνει το βλέμμα σας να μοιάζει κουρασμένο, δοκιμάστε την τεχνική tightlining. Είναι η εφαρμογή ενός μαλακού μολύβι eyeliner στην κάτω εσωτερική γραμμή του βλεφάρου. Τα ‘κουκουλωτά’ μάτια έχουν πολύ λίγο χώρο στο κινητό βλέφαρο. Έτσι, δε θέλετε να καλύψετε αυτόν τον χώρο αλλά να αναδείξετε το σχήμα του κάτω μέρους των ματιών.  Ωστόσο μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε υγρό eyeliner αλλά κάνοντας τη γραμμή διαφορετική. Κάτι που θα δούμε παρακάτω.

Ανάποδο eyeliner

Παρόμοια με την παραπάνω τεχνική. Εδώ εφαρμόζετε το eyeliner στο κάτω βλέφαρο αντί για το πάνω. Μπορείτε να κάνετε ένα statement μακιγιάζ με φωτεινά χρώματα eyeliner, όπως γαλάζιο ή πράσινο, αλλά λειτουργεί εξίσου καλά και με κλασικές αποχρώσεις, όπως το μαύρο ή το καφέ. Για εφέ lifting: Κάντε τη γραμμή από την εσωτερική μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού. Στη συνέχεια, απλώστε τη γραμμή με ένα πινέλο προς την άκρη της πάνω γραμμής των βλεφάρων. Αυτό αναδεικνύει και επιμηκύνει το σχήμα των ματιών σας, δίνοντάς του ανοδική φορά.

Smokey all the way

Επιλέξτε μία ανοιχτή γήινη σκιά και απλώστε τη γύρω από το μάτι. Έτσι θα δημιουργήσετε smokey eyes αλλά σε αυτήν την περίπτωση απλώστε τη σκιά μέχρι τη γραμμή των φρυδιών. Αυτό θα αναδείξει και θα ανοίξει το μάτι.

Smokey στο κάτω βλέφαρο

Για ένα βραδινό look, βάλτε μια σκιά ματιών σε πιο σκούρα απόχρωση κατά μήκος του κάτω βλεφάρου, η οποία θα κάνει τα μάτια να μοιάζουν μεγαλύτερα. Δείτε αυτό το υπέροχο look στην Karlie Kloss εδώ, που έχει επιλέξει μια κεραμιδί σκιά κατά μήκος της κάτω γραμμής των βλεφάρων.

Μίνι γραμμή eyeliner

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα look με υγρό eyeliner, αποφύγετε την εφαρμογή του κατά μήκος ολόκληρης της επάνω γραμμής των βλεφάρων. Αντίθετα, μπορείτε να το εφαρμόσετε μόνο στην εξωτερική γωνία, δημιουργώντας τη σωστή κλίση για να επιμηκύνετε τα μάτια.

Έντονες βλεφαρίδες

Όταν αμφιταλαντεύεστε ή δεν έχετε καθόλου χρόνο για το μακιγιάζ σας, βάλτε μόνο μια μαύρη μάσκαρα. Αλάνθαστη επιλογή. Οι πλούσιες, έντονες βλεφαρίδες θα σας εξασφαλίσουν ένα ‘ανοιχτό’ βλέμμα, κάνοντας τα μάτια σας να μοιάζουν μεγαλύτερα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα