Τρουφάκια με γεύση πικραμύγδαλο

1. Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί.

2. Σε ένα μπολάκι, βάζουμε κρύο νερό και βουτάμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν για 5 λεπτά.

3. Ανακατεύουμε το μείγμα μας συνέχεια, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη για περίπου 4-5 λεπτά.

4. Όταν δούμε ότι το μείγμα μας αρχίζει και ελαφρώς κολλάει (ένα στάδιο πριν βράσει)βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης ένα – ένα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.

5. Σε αυτό το σημείο, ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.

6. Προσθέτουμε το essense πικραμύγδαλο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σε ένα τετράγωνο ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα, αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες.

7. Τα βγάζουμε από το ταψί την επόμενη μέρα και κόβουμε κομμάτια και τα βουτάμε αμέσως στο κακάο.

8. Τα τινάζουμε και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

ΥΛΙΚΑ:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.σ. γλυκόζη
100 γρ. βούτυρο
3 φύλλα ζελατίνης
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ.σ. essence πικραμύγδαλο
2 φλιτζάνια κακάο (για πασπάλισμα)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα