Rainbow Cake

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C βαθμούς.

2. Λαδώνουμε δυο στρογγυλά ταψιά με διάμετρο 26 εκατοστά και βάζουμε μια λαδόκολλα.

3. Χτυπάμε το βούτυρο στην κουζινομηχανή για περίπου 2 λεπτά, προσθέσουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε για αλλά 3 – 4 λεπτά.

4. Προσθέτουμε και τα αυγά μας σταδιακά και χτυπάμε για αλλά 2 λεπτά. Εναλλάξ, βάζουμε το γάλα με το αλεύρι και χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό.

5. Χωρίζουμε το μείγμα στα δυο, προσθέτουμε 1/2 κ.γ. χρώμα σε κάθε μίγμα, ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στα ταψιά (το μείγμα συνολικά ζυγίζει περίπου 1.700 – 1.750 γρμ. και χωρισμένο στα δυο θα έχουμε 850 γρμ.).

6. Ψήνουμε για 30 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

7. Για να αποκτήσουμε το κέικ ουράνιο τόξο, θα χρειαστούμε να κάνουμε 3 δόσεις. Τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το σκούρο μπλε, τιρκουάζ, λαχανί, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο.

 

Για τη βουτυρόκρεμα:

1. Χτυπάμε το βούτυρο μας για περίπου 4 λεπτά.

2. Σε ένα άλλο γυάλινο μπολ, ανακατεύουμε καλά τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια, τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό (μπεν μαρί) (θα βάλουμε λίγο νερό στην κατσαρόλα για να μην ακουμπήσει στο μπολ).

3. Ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρα για 2 – 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια τα χτυπάμε στο μίξερ για περίπου 8 – 10 λεπτά.

4. Μόλις σφίξει η μαρέγκα, προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο, χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά και η κρέμα μας είναι έτοιμη.

Το tip της συνταγής: Μπορούμε να χρωματίσουμε τη βουτυρόκρεμα σε ότι χρώμα θέλουμε.

ΥΛΙΚΑ:

Υλικά για το κέικ:
250 γρμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
500 γρμ. ζάχαρη
1 βανίλια
4 αυγά
280 ml γάλα
500 γρμ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
χρώματα ζαχαροπλαστικής μπλε, πράσινο, κίτρινο, κόκκινο (για το πορτοκαλί θα αναμείξουμε κίτρινο και κόκκινο)

Για τη βουτυρόκρεμα 750 γρμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κ.σ. υγρή βανίλια ή 2 βανίλιες
9 ασπράδια αυγών
3 φλ. ζάχαρη

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα