Το φθινοπωρινό mantra που θα σας τονώσει στο τελείωμα της ημέρας

Η μετάβαση από την ένταση του καλοκαιριού στους πιο ήρεμους, πιο ενδοσκοπικούς χειμερινούς μήνες είναι γεγονός.

Τι κάνουμε λοιπόν για να μπορέσουμε να βιώσουμε αυτή τη μετάβαση με όσο το δυνατόν πιο ομαλό τρόπο;

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να βιώσουμε τις εποχιακές αλλαγές της φύσης και στον εαυτό μας: Τα ξηρά φύλλα είναι το ξηρό δέρμα. Τα στροβιλιζόμενα, άτακτα φύλλα κάντε το εικόνα με το σκορπισμένο μυαλό. Τα γυμνά δέντρα φέρνουν μπροστά τα πιο ακατέργαστα κι εκτεθειμένα συναισθήματα.

Αυτό που χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας αυτή την περίοδο είναι: Γείωση. Θερμότητα. Ρουτίνα. Ελευθέρωση. Αυτό είναι το mantra του φθινοπώρου που θα σας τονώσει στο τελείωμα της ημέρας

Γείωση

Αντί να διατηρήσετε την έντονη δραστηριότητα του καλοκαιριού, τώρα είναι η ώρα να επιβραδύνετε και να υιοθετήσετε διαφορετικούς ρυθμούς. Απολαύστε την απλότητα και καλλιεργήστε την ισορροπία με την ηρεμία. Σταθεροποιήστε το μυαλό σας με ρυθμική αναπνοή και δημιουργήστε λίγο χώρο μέσα στη μέρα σας για ξεκούραση. Αν κάνετε yoga, δοκιμάστε λιγότερες στάσεις με μεγαλύτερες αναπνοές.

Θερμότητα

Τροποποιήστε τη διατροφή σας ώστε να περιλαμβάνει περισσότερα λαχανικά με ρίζα όπως καρότα, πατάτες και παντζάρια. Πείτε ναι στις σούπες και στους ζωμούς, στα μήλα και στα αχλάδια. Επιπλέον, ενυδατώστε το δέρμα σας κάνοντας μασάζ με λάδι, προσθέστε στην μπανιέρα σας λίγη σκόνη τζίντζερ και χρησιμοποιήστε θερμαντικά αιθέρια έλαια όπως γεράνι και βέτιβερ.

Ρουτίνα

Κάντε συνειδητή προσπάθεια να τηρείτε τις καθημερινές σας ρουτίνες ύπνου, εργασίας, άσκησης και φαγητού. Η ρουτίνα είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Απελευθέρωση

Το φθινόπωρο ζητά λίγο απο το χρόνο σας, να σταματήσετε και να σκεφτείτε τι σας εμποδίζει να φτάσετε στον αληθινό σκοπό της ζωής σας. Ακριβώς όπως τα φύλλα τελικά απελευθερώνονται έτσι κι εσείς μπορείτε να απελευθερώσετε αυτό που δεν πλέον δε σας προάγει και σας κρατάει πίσω.

Ευχαριστούμε για τις συμβουλές την ayuverdic health counselor Βασιλική Τσαντίλα, δασκάλα qoya, πιστοποιημένη daring to rest facilitator και founder της Lalita.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα