Συνταγή: Τα τρουφάκια του Αγίου Βαλεντίνου

 Υλικά:

– 400 γρ. μαύρη σοκολάτα

– 200 γρ. κρέμα γάλακτος

– 1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο

– 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη

– φράουλες

 Εκτέλεση:

– Βάζετε σε ένα μπολ τη σοκολάτα -κομμένη σε μικρά κομμάτια- και τα περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος, την οποία πρώτα έχετε ζεστάνει -για να λιώσει η σοκολάτα.

– Προσθέτετε το βούτυρο και τις φράουλες -σε μικρά κομμάτια και αυτές-  και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

– Καλύπτετε το μείγμα με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες.

– Αν θέλετε να το φτιάξετε σε καρδούλες, στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές κουπ πατ με αυτό το σχήμα. Εναλλατικά κάντε το μικρές μπαλίτσες.

– Έχετε πολλούς τρόπους για να δικοσμήσετε τα τρουφάκια σας, όπως σταγόνες σοκολάτας, χρώμα ζαχαροπλαστικής κτλ. Το σίγουρο είναι πάντως πως θα εντυπωσιάσουν τον καλό σας.

Μια ματιά εδώ: H Συνταγή της Ημέρας: Aμαρτωλά Μπισκότα

 

 

 

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα