Υλικά:
– 400 γρ. μαύρη σοκολάτα
– 200 γρ. κρέμα γάλακτος
– 1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο
– 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
– φράουλες
Εκτέλεση:
– Βάζετε σε ένα μπολ τη σοκολάτα -κομμένη σε μικρά κομμάτια- και τα περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος, την οποία πρώτα έχετε ζεστάνει -για να λιώσει η σοκολάτα.
– Προσθέτετε το βούτυρο και τις φράουλες -σε μικρά κομμάτια και αυτές- και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
– Καλύπτετε το μείγμα με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες.
– Αν θέλετε να το φτιάξετε σε καρδούλες, στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές κουπ πατ με αυτό το σχήμα. Εναλλατικά κάντε το μικρές μπαλίτσες.
– Έχετε πολλούς τρόπους για να δικοσμήσετε τα τρουφάκια σας, όπως σταγόνες σοκολάτας, χρώμα ζαχαροπλαστικής κτλ. Το σίγουρο είναι πάντως πως θα εντυπωσιάσουν τον καλό σας.
Μια ματιά εδώ: H Συνταγή της Ημέρας: Aμαρτωλά Μπισκότα