H Συνταγή της Ημέρας: Aμαρτωλά Μπισκότα

«Όπως ξέρεις πολύ καλά, την επόμενη Παρασκευή έχουμε γιορτή. Βαλεντίνος γαρ. Έχεις μια ολόκληρη εδβομάδα μπροστά σου για να φτιάξεις αυτά τα πεντανόστιμα μπισκότα. Βούτυρο, κακάο, πραλίνα φουντουκιού, πορτοκάλι. Ξέρω, σε πρήζει στη γκρίνια, αλλά όλοι κάπως έτσι δεν είμαστε τελευταία? Φτιάξτα να γελάσει λίγο το χειλάκι. Όποιος τα δοκιμάσει θα ξετρελαθεί! Πες μου, αλήθεια, και μόνο που τα βλέπεις δεν σου φτιάχνει η διάθεση!» Η Άντα Πλαϊνάκη μέσα από το blog της, New Sweets on the Blog, μας δίνει και αυτή την Παρασκευή την πιο γλυκιά συνταγή!

Υλικά για τα μπισκότα (περίπου 30, ανάλογα το μέγεθος και το σχήμα)

  • 3 – 3 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή όσο πάρει)
  • 1/2 φλ. κακάο
  • 1 φλ. βούτυρο (225γρ., σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/2 φλ. πραλίνα φουντουκιού, (άλειμμα)
  • 1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • βανίλια (σκόνη ή έλαιο)
  • 1 πρέζα αλάτι

Γλάσο

  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2-3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • χρωματιστή τρούφα καρδούλες, ή άλλη (προαιρετικά)

Εκτέλεση (για τα μπισκότα)

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° c.
  2. Αρχικά, θα βάλουμε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ και θα τα ανακατέψουμε καλά.
  3. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, στη συνέχεια προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αυγό και το άρωμα.
  4. Τέλος ρίχνουμε κούπα-κούπα το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μία απαλή, αλλά χωρίς να κολλάει στα χέρια ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο από 30′ έως μία ώρα.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδάχαρτο, περίπου σε πάχος 0.4 εκ. και κόβουμε με κούπα τα σχέδια που θέλουμε.
  6. Τα τοποθετούμε σε ταψάκι που είναι στρωμένο με λαδόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 10′-12′ αναλόγως του μεγέθους των μπισκότων αλλά και του φούρνου μας. Δεν θέλουμε να παραψηθούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για το γλάσο Ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το χυμό μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο μείγμα, αν χρειάζεται προσθέτουμε ζάχαρη. Ρίχνουμε μία σταγόνα από το χρώμα και ανακατεύουμε καλά. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού απλώνουμε το γλάσο και πασπαλίζουμε με την τρούφα. Αφήνουμε τα μπισκότα να στεγνώσουν στον αέρα.

Καλή απόλαυση!

 

 

 

 

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα