Πέντε τρόποι για να αποτρέψετε τις ρυτίδες ενώ κοιμάστε
Γυναίκα ξαπλωμένη στο κρεβάτι
Credit: 123RF

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν τρόποι να επιβραδύνετε τα σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο, ο ύπνος σε λάθος θέση μπορεί να ανατρέψει τις προσπάθειές σας, να αποφύγετε τις γραμμές στο πρόσωπό σας.

Ο ύπνος με το πρόσωπό σας που είναι σε επαφή με βαμβακερές μαξιλαροθήκες, όπως στο πλάι ή μπρούμητα οδηγεί στη δημιουργία “γραμμών ύπνου” στο μέτωπο και τα μάγουλά σας, σύμφωνα με την Debra Jaliman, δερματολόγο με έδρα τη Νέα Υόρκη και συγγραφέα του “Skin Rules”.

Η απώλεια κολλαγόνου μειώνει τον όγκο του δέρματος και την ελαστικότητα. Η επαναλαμβανόμενη πίεση (όπως ο ύπνος με το πλάι του προσώπου σε ένα μαξιλάρι) δημιουργεί την διάσπαση του κολλαγόνου και τελικά οδηγεί σε ορατές γραμμές.

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε τις ρυτίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας;

Ξεκουραστείτε όλη τη νύχτα

Η στέρηση ύπνου ή ο ύπνος για μικρότερο χρονικό διάστημα από ό,τι χρειάζεται – συνήθως λιγότερο από επτά ώρες για τους ενήλικες – φαίνεται στην εμφάνισή τους.

Μερικές ενδείξεις περιλαμβάνουν: 

  • Κρεμαστά βλέφαρα
  • Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια
  • Πρησμένα μάτια με λεπτές γραμμές γύρω τους
  • Περισσότερες ρυτίδες συνολικά
Γυναίκα κοιμάται σε κρεβάτι
Credit: 123RF

Κοιμηθείτε ανάσκελα

Ο ύπνος μπρούμητα ή στο ένα πλάι, όπως αναφέραμε ήδη, σημαίνει πίεση στο πρόσωπό σας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η ενέργεια μπορεί να δημιουργήσει ανεπιθύμητες γραμμές ύπνου. Μπορεί να διορθωθεί αν κοιμάστε ανάσκελα, καθώς με αυτό τον τρόπο δεν θα ασκείτε καμία πίεση στο πρόσωπό σας.

Για πολλούς ανθρώπους, ωστόσο, ο συγκεκριμένος τρόπος ύπνος μπορεί να είναι άβολος. Επιπλέον, δεν μπορείτε να ελέγξετε την ακούσια κίνηση του ύπνου σας, η οποία μπορεί να σας οδηγήσει και πάλι στο πλάι ή μπρούμητα. Οι ειδικοί προτείνουν να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα ή το κάτω μέρος της πλάτης σας. Επίσης, μπορείτε να τοθετήσετε μαξιλάρια και στις δύο πλευρές του σώματός σας.

Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό μαξιλάρι

Ένας άλλος τρόπος για να προωθήσετε τον ύπνο ανάσκελα είναι να δοκιμάσετε ένα μαξιλάρι με περίγραμμα, σχεδιασμένο να κάνει τον ύπνο με την πλάτη πιο άνετο. Έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της ελαχιστοποίησης των ρυτίδων, της υποστήριξης του καθαρού δέρματος και της ενυδάτωσης των κυττάρων του δέρματός σας, κάτι που βοηθά στην πρόληψη του σχηματισμού λεπτών γραμμών», πρόσθεσε ο Δρ Debra Jaliman.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα μαξιλάρια που χρησιμοποιούμε στις μεγάλες πτήσεις των αεροπλάνων.

Αλλάξτε μαξιλαροθήκη

Μπορείτε επίσης να κάνετε αναβάθμιση της μαξιλαροθήκης σας, από βαμβακερό σε μεταξωτό ή σατέν. Με μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, το δέρμα σας γλιστράει στο μαξιλάρι. Με άλλα λόγια, υπάρχει λιγότερη πίεση και το πρόσωπό σας δεν θα «τσακίσει» πάνω του όπως θα έκανε σε ένα βαμβακερό μαξιλάρι.

Χρησιμοποιήστε μια αντιγηραντική κρέμα

Η ρετινόλη μπορεί να είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία στο οπλοστάσιό σας κατά της γήρανσης. Το παράγωγο της βιταμίνης Α διδάσκει το δέρμα σας να διεγείρει το κολλαγόνο που αποτρέπει τις λεπτές γραμμές. 

Η ρετινόλη κάνει το δέρμα σας πιο ανθεκτικό στις βλάβες από τον ήλιο, επομένως η νύχτα είναι η ιδανική στιγμή για να τη χρησιμοποιήσετε και να την προσθέσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα