Η τέλεια ζεστή σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Ίσως η ωραιότερη συνταγή για βελούδινη ζεστή σοκολάτα για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα με πλήρες λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο ψιλοκομμένο
- 1-2 κ.γλ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
-
Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα (κρατάμε λίγο γάλα στην άκρη για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ).
-
Προσθέτουμε στο ζεστό γάλα την κουβερτούρα. Με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με το γάλα.
-
Σε φλιτζάνι αναμειγνύουμε το γάλα που κρατήσαμε στην άκρη με το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το μείγμα κορν φλάουρ στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά.
-
Προαιρετικά προσθέτουμε ζάχαρη και ανακατεύουμε.
-
Σερβίρουμε τη ζεστή σοκολάτα σε φλιτζάνια και απολαμβάνουμε αμέσως.