Κορμός με κάστανο και μόκα

Για τον κορμό:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC  βαθμούς. Χτυπάμε τα αυγά μας στο μίξερ μέχρι να φουσκώσουν 2-3 λεπτά, στη συνέχεια βάζουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας.

2. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το κακάο πολύ σιγά και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

3. Βάζουμε το μίγμα μας σε ένα ταψί (40Χ28) στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα, το ψήνουμε για 10-12 λεπτά.

4. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το τουμπάρουμε  σε μία πετσέτα, ξεκολλάμε τη λαδόκολλα από το πάνω μέρος, την αντικαθιστούμε με καινούρια και τυλίγουμε σε ρολό.

5.Μόλις κρυώσει, την ανοίγουμε και βάζουμε την κρέμα μόκα και από πάνω τα κάστανα και ξανατυλίγουμε.

Για την κρέμα μόκα:

1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει κρέμα.

2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον κοσκινισμένο καφέ (για να γίνει πούδρα).

Για την κρέμα κάστανου:

1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε.

2. Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα κάστανα και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι.

ΥΛΙΚΑ:

-Για τον κορμό-
6 αυγά
½ φλιτζάνι και 2 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  -Για την κρέμα μόκα- 350 ml κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. καφέ στιγμιαίο
-Για την κρέμα κάστανο- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
¼ φλιτζάνι νερό
200 γρ. κάστανο βρασμένο

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα