Η προπόνηση χαμηλής έντασης που καίει λίπος και σμιλεύει τον κορμό σας σε μόλις 18 λεπτά
Προπόνηση χαμηλής έντασης
Credit: Gustavo Torres/'Unsplash

Αν και είναι σημαντικό να προπονείστε τακτικά για ενδυνάμωση, διατήρηση της μυϊκής μάζας και τόνωση του μεταβολισμού, δεν είναι ο μοναδικός τρόπος για την βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης.

Η καρδιαγγειακή άσκηση χαμηλής έντασης είναι εξίσου σημαντική καθώς παρέχει καρδιαγγειακά οφέλη, ενώ ελαχιστοποιεί την πίεση στις αρθρώσεις. Παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού και την καθιστά κατάλληλη για άτομα που υποφέρουν από προβλήματα αρθρώσεων ή για άτομα που αναρρώνουν από τραυματισμό.

Δημιουργημένη από την προπονήτρια γυμναστικής Britany Williams, αυτή η ρουτίνα είναι προσαρμοσμένη για να… “πυροδοτεί” απαλά αλλά αποτελεσματικά το λίπος και να δυναμώνει τους μύες σας. Δεν απαιτεί εξοπλισμό γυμναστηρίου και έχετε την δυνατότητα να προπονηθείτε άνετα όπου κι αν βρίσκεστε.

Το μόνο που θα χρειαστείτε για να ολοκληρώσετε την προπόνηση είναι μια καρέκλα για να δουλέψετε σε μερικές από τις κινήσεις και ένα από τα καλύτερα ειδικό χαλάκι γυμναστικής για επιπλέον προστασία στις αρθρώσεις σας.

Τι είναι η καρδιοπροπόνηση;

Είναι μια προπόνηση καρδιο – χαμηλής έντασης, χωρίς άλματα. Η Britany Williams δημιούργησε επτά ασκήσεις. Για να δείτε αποτελέσματα, συνιστά να επιλέξετε πέντε ασκήσεις, στις οποίες θα εστιάσετε.

Αφού διαλέξετε πέντε κινήσεις, θα εκτελέσετε κάθε άσκηση για 40 δευτερόλεπτα και θα αφήσετε 20 δευτερόλεπτα για να ξεκουραστείτε πριν προχωρήσετε στην επόμενη.

Έχετε την επιλογή να εκτελέσετε τρεις ή τέσσερις γύρους της προπόνησης. Φροντίστε να αφήνετε ένα λεπτό ξεκούραση ανάμεσα σε κάθε γύρο, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ένταση και την απόδοση σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης.

Ενώ οι ασκήσεις χαμηλής έντασης μπορεί να μην περιλαμβάνουν την ίδια ένταση με τις πιο δυναμικές προπονήσεις, ωστόσο εξακολουθούν να έχουν σημαντικά οφέλη στην καύση των θερμίδων. Κάνοντας συνεχείς κινήσεις που ανεβάζουν τον καρδιακό ρυθμό, μπορείτε να κάψετε αποτελεσματικά θερμίδες και να χάσετε λίπος με την πάροδο του χρόνου.

low_ intensity_training
Credit: 123RF

Οι προπονήσεις καρδιο – χαμηλής έντασης προσφέρουν ευελιξία και είναι κατάλληλες για άτομα όλων των επιπέδων φυσικής κατάστασης και ηλικίας. Είτε εκτελούνται στο σπίτι, στο γυμναστήριο ή σε εξωτερικούς χώρους, αυτές οι προπονήσεις απαιτούν ελάχιστο εξοπλισμό και χώρο, καθιστώντας τις βολικές και εύκολο να ενσωματωθούν στην καθημερινή σας ζωή.

Επιπλέον, οι ασκήσεις χαμηλής έντασης επιτρέπουν στους αρχάριους να αναπτύξουν σταδιακά τη φυσική τους κατάσταση και την αντοχή τους, ενώ την ίδια στιγμή παρέχουν προηγμένες επιλογές για όσους έχουν περισσότερη εμπειρία. Όπως για παράδειγμα, να ενσωματώσετε ρυθμιζόμενους αλτήρες σε αντίσταση και ένταση.

Αν λοιπόν προτιμάτε αυτό το στυλ άσκησης, μπορείτε να αυξήσετε σταδιακά την ένταση και την διάρκεια με την ενσωμάτωση σταδιακών αλλαγών, όπως η αύξηση της αντίστασης, της ταχύτητας ή του εύρους κίνησης στις κινήσεις σας ή προσθέτοντας παραλλαγές και προόδους στη ρουτίνα σας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα