H πρωταθλήτρια beach volley Πέννυ Καραγκούνη έχει ωραία wellness tips
Credit: InStyle Magazine/Νίκος Μαλιάκος

«Ασχολούμαι με τον πρωταθλητισμό από 8 χρόνων κι έχω μπει σε ένα πλάνο προπονήσεων και υποχρεώσεων από νωρίς. Μπορεί να έχασα ένα κομμάτι της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, αλλά κέρδισα πολλά περισσότερα». Τα πρώτα λόγια της Πέννυς την τοποθετούν στο εδώ και τώρα με μια περίσσια ευγνωμοσύνη που φωτίζει σήμερα τις μικρές στιγμές της.

Με σπουδές στη φιλολογία λογικό είναι οι λέξεις της να ηχούν στα αυτιά μας χωρίς κανένα ίχνος μέικαπ.

H στάση της απέναντι στον πρωταθλητισμό στέκεται δίπλα στις επιθυμίες της για δράση: «Το beach volley προέκυψε ξαφνικά στη ζωή μου. Και υπήρξε η πιο ενδιαφέρουσα πλευρά της. Διαφορετικό και πρωτόγνωρο ως άθλημα, μου πρόσφερε υπέροχα συναισθήματα. Απόλαυσα κάθε παιχνίδι μου. Ήθελα να πετύχω σ’ αυτό. Το έφτασα μέχρι εκεί που μου πρόσφερε δώρα ζωής. Εσωτερικά δώρα. Κάποια στιγμή είπα να του δώσω κι εγώ κάτι πίσω. Και σήμερα είναι ο τρόπος ζωής μου. Έχω φτιάξει τα δικά μου γήπεδα. Το Penteli Beach Volley Club είναι ένας χώρος όπου κόσμος κάθε ηλικίας έρχεται να μάθει το πιο διασκεδαστικό άθλημα. Είναι ομαδικό και κατάλληλο για όλες τις εποχές και όλες τις ηλικίες». Μιλάει για το beach volley και τα μάτια της λάμπουν. «Το beach volley με βοήθησε πολύ να καταλάβω πολύπλοκες καταστάσεις. Με έμαθε να διαχειρίζομαι παιχνίδια – στην άμμο. Και τελικά κατάλαβα ότι πρέπει να γνωρίσεις τις κακές στιγμές σου για να μπορείς να προσφέρεις –ειδικά σε μια ομάδα– τις καλές σου».

Credit: InStyle Magazine/Νίκος Μαλιάκος

Στο τραπέζι της συζήτησης πέφτει η λέξη wellness. Και η ίδια τοποθετείται: «Έχει να κάνει με άσκηση και φροντίδα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι μόδα. Και νομίζω ότι πια όλοι το βλέπουν και έχουν το wellness σαν τρόπο ζωής. Ήρθε για να μείνει. Η εποχή είναι τόσο στρεσογόνα που χρειαζόμαστε ανάσες. Η επαφή με τη φύση θα μας σώσει. Το να μπορέσουμε μέσα από μια ώρα άθλησης να βρούμε τα μέσα μας. Προσωπικά, είμαι άρτια συνδεδεμένη με την άσκηση. Δεν σταματάω ούτε στις διακοπές μου. Κι αυτή η αίσθηση ευεξίας είναι η ελπίδα του καθενός για το παρακάτω, το αύριο και το μέλλον. Ένα καλύτερο μέλλον».

Και κάπου εδώ προσγειώνεται και η ομορφιά: «Ομορφιά είναι η εσωτερική και μόνο. Έχω δει πολλούς όμορφους ανθρώπους που δεν θες να τους πλησιάσεις. Ομορφιά είναι να μπορείς να συναναστρέφεσαι καλές ψυχές, κι αυτό θέλω προσωπικά».

Όσο για τη ρουτίνα περιποίησης; Είναι αποστομωτική: «Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία δύο με τρία χρόνια με φροντίζω. Τα προηγούμενα χρόνια ήμουν μόνο αθλήτρια. Τώρα αυτό ευτυχώς το έχω αλλάξει. Είμαι και γυναίκα που νοιάζεται για το δέρμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά. Το σώμα μου πάντα το φρόντιζα».

«Όνειρό μου; Θέλω λιγότερο στρες μέσα μου. Και να αποδέχομαι όλες τις πλευρές της Πέννυς. Και τις πιο παράξενες». Και η συμβουλή της; «Αγαπήστε τον εαυτό σας όπως κι αν είναι, αλλά να τον βελτιώνετε. Φροντίστε να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του καθημερινά και για πάντα».

Μέρος του κειμένου δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό InStyle

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα