Μπορεί ο χυμός λεμονιού να καταπολεμήσει την ακμή;
Φρέσκα λεμόνια κομμένα στη μέση
Credit: Secretofastew/Instagram

Χρόνια τώρα, οι μύθοι για τον χυμό λεμονιού και τα ευεργετικά του αποτελέσματα στην περιποίηση της επιδερμίδας κυκλοφορούν παντού. Από το πρόσωπο μέχρι τα μαλλιά, ακόμα και τα σπυράκια, για όλα υπάρχει μία συνταγή. Αλλά τι από όλα αυτά είναι η αλήθεια; Και πιο συγκεκριμένα, μπορεί ο χυμός λεμονιού πραγματικά να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ακμής;

Χυμός Λεμονιού: Τι περιέχει και πώς λειτουργεί

Ο χυμός λεμονιού περιέχει ένα ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο συστατικό για την περιποίηση της επιδερμίδας, το κιτρικό οξύ, ένα α-υδροξύ. Αυτό το συστατικό μπορεί να βοηθήσει στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, να καθαρίσει τους πόρους από το σμήγμα, ενώ παράλληλα διαθέτει και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Επιπλέον, μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι το κιτρικό οξύ μπορεί να είναι αποτελεσματικό κατά του p.acnes, του βακτηρίου που προκαλεί την ακμή. Άρα αποτελεί και προληπτικό παράγοντα!

Οι δερματολόγοι είναι αρνητικοί στη χρήση του χυμού λεμονιού

Κανένας από τους δερματολόγους δεν συνιστά επίσημα τη χρήση του χυμού λεμονιού για τη θεραπεία της ακμής. Η συντομότερη απάντησή τους είναι να μην τον χρησιμοποιήσετε καθόλου. Υπάρχουν πολλά άλλα προϊόντα στην αγορά που είναι πιο ασφαλή και αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της ακμής.

Αν παρόλα αυτά εσείς θέλετε να το ελέγξετε προτείνουμε:

  • Να εφαρμόσετε τον χυμό λεμονιού πρώτα σε άλλο σημείο πριν από το πρόσωπό σας.
  • Βάλτε ελάχιστη ποσότητα το βράδυ, αλλά πάντα σε συνδυασμό με αντιηλιακή κρέμα το επόμενο πρωϊ.
  • Σταματήστε αμέσως τη χρήση εάν διαπιστώσετε οποιονδήποτε ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις.

Η απόφαση είναι δική σας, αλλά εμείς σας τονίζουμε πως, για κάποιες περιπτώσεις, υπάρχουν οι γιατροί που είναι οι αρμόδιοι για να μας συμβουλεύουν και να μας θεραπεύουν.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα