Αυτά είναι τα αναπάντεχα οφέλη των λουλουδιών στην υγεία μας
Photo by Alice Dietrich

Το να λαμβάνουμε λουλούδια, εκτός από τη χαρά και την συγκίνηση που μπορεί να μας δώσει μια τέτοια κίνηση, αποδεικνύεται και εξαιρετικά επωφελής για την υγεία μας!

Photo by Roman Kraft

Σύμφωνα με μελέτες της American Society for Horticulture Science, τα λουλούδια εκτός από την πολύ ωραία μυρωδιά και την ευχάριστη αίσθηση που δίνουν σε όποιο χώρο κι αν τα βάλουμε, συμβάλλουν πολύ θετικά στη ψυχική και σωματική μας ευεξία.

Photo by Dyah Arum

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για το κατά πόσο τα φυτά επιδρούν θεραπευτικά σε ασθενείς, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. 90 άνδρες και γυναίκες χωρίστηκαν σε δωμάτια, από τα οποία κάποια είχαν φυτά και κάποια όχι. Οι ασθενείς που ήρθαν σε επαφή με κάποιο είδος φυλλώματος, είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και καρδιακό ρυθμό, χαμηλότερα επίπεδα πόνου, άγχους και κόπωσης και πιο θετικά συναισθήματα για τα δωμάτια τους από τους αντίστοιχους που παρέμειναν σε δωμάτια χωρίς φυτά. Τα ευρήματα αυτής της έρευνας δείχνουν ότι τα λουλούδια θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως «συμπληρωματικά φάρμακα» στην ανάρρωση των ασθενών.

Photo by Lizzie Bq

Τα μπουκέτα λουλουδιών μπορούν επίσης να μας κάνουν να αισθανόμαστε λιγότερο άγχος, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Complementary Therapies In Medicine.

Οι ερευνητές έδωσαν σε μία ομάδα νεαρών γυναικών ένα φρέσκο βάζο με τριαντάφυλλα για τα σπίτια τους και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένιωθαν πιο χαλαρές και χαρούμενες από ότι πριν. 

Photo by Ellie Elien

Μήπως λοιπόν σήμερα που είναι και Πρωτομαγιά, βάλουμε το αέρινο φλοράλ φόρεμά μας, ένα ζευγάρι sneakers, ιδανικά για περπάτημα και βγούμε στη γύρα για ένα μπουκέτο από όμορφα, πολύχρωμα και ευωδιαστά λουλούδια;

Photo by Nadia Clabassi

Καλή Πρωτομαγιά με υγεία!

Από τη Μαρία Ασλανίδη

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα