Ισιωτική Θεραπεία: Ποιες είναι οι παρενέργειες και αξίζει τελικά να τη δοκιμάσουμε;
Ίσια μακριά μαλλιά
Credit: Dimitrishair/Instagram

Η ομορφιά και η φροντίδα των μαλλιών αποτελούν κεντρικά θέματα στην καθημερινή μας ζωή και επηρεάζουν σημαντικά την αυτοπεποίθησή μας. Μέσα από την επιλογή διαφορετικών χρωμάτων, κουρεμάτων και στιλ, εκφράζουμε την προσωπικότητά μας και διαμορφώνουμε την εικόνα μας. Μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στη φροντίδα των μαλλιών τον τελευταίο καιρό λοιπόν, είναι η ισιωτική θεραπεία. Ένας τρόπος για να επιτύχουμε ευθεία, λεία και λαμπερά μαλλιά που διαρκούν ακόμα και μετά τα συχνά λουσίματα. Υπάρχουν όμως παρενέργειες; Και πόσο διαρκεί; Και τέλος, αξίζει να τη δοκιμάσουμε;

Τι είναι η ισιωτική ή αλλιώς… τα Brazilian hair;

Η ισιωτική στα μαλλιά είναι μια διαδικασία κατά την οποία οι ειδικοί χρησιμοποιούν χημικά προϊόντα ή θερμότητα για να εξομαλύνουν την τρίχα των μαλλιών και να τα κάνουν ίσια. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επιτευχθεί είτε με τη χρήση χημικών ουσιών όπως οι θειικές ουσίες ή η φορμαλδεΰδη, είτε με τη χρήση θερμότητας από επαγγελματικές ισιωτικές συσκευές. Η ισιωτική διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες έως ακόμα και ένα έτος, ανάλογα με τον τύπο της τρίχας και την τεχνική. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα μαλλιά. Ειδικά εάν ο ειδικός δεν τηρεί τα κατάλληλα μέτρα περιποίησης και προστασίας.

Ποιους πιθανούς κινδύνους κρύβει;

Ζημιά στα μαλλιά

Η χρήση χημικών ουσιών ή η έκθεση σε υψηλή θερμότητα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και σοβαρή αφυδάτωση στα μαλλιά, καθιστώντας τα εύθραυστα.

Δερματικά εξανθήματα

Μερικές χημικές ουσίες μπορούν να δημιουργούν ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής ή ακόμα και στο δέρμα του προσώπου.

Αναπτυξιακοί κίνδυνοι

Ορισμένες από τις χημικές ουσίες είναι ‘ύποπτες’ για αναπτυξιακούς κινδύνους, ιδιαίτερα σε εγκύους. Γι’ αυτό και καλό θα ήταν να την αποφύγετε σε αυτή τη φάση της ζωής σας.

Αλλεργικές αντιδράσεις

Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται κατά τη διαδικασία αυτή.

Αξίζει να τη δοκιμάσουμε;

Η απόφαση για το αν θα κάνουμε ισιωτική στα μαλλιά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της προσωπικής προτίμησης και της τρέχουσας κατάστασης των μαλλιών μας. Ενώ η θεραπεία αυτή μπορεί να προσφέρει λεία μαλλιά για πολύ καιρό και να είναι μια ενδιαφέρουσα αλλαγή εικόνας, υπάρχουν και κάποιοι πιθανοί κίνδυνοι που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Με λίγα λόγια, η απόφαση είναι δική σας!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα