Ας κάνουμε μαζί focus στις αφέλειες για να δούμε τις επόμενες επιλογές
instagram.com/chrisappleton1

Οι αφέλειες είναι για άλλη μια χρονιά στο προσκήνιο και παραμένουν μεγάλη τάση και για το 2022. Έχουμε δει πολλές celebrities όπως η Beyoncé, Emily Ratajkowski, Jennifer Aniston, Billie Eilish και άλλες να τολμούν αυτή την τάση τις τελευταίες εβδομάδες.

Το αν τις έχετε τελικά δοκιμάσει εξαρτάται από το συναισθηματικό δέσιμο που νιώθετε με τα μαλλιά σας και τον χρόνο που θέλετε να διαθέσετε στο να τις περιποιείστε.Ειδικά για τα άτομα με μακριά μαλλιά ή μαλλιά που μακραίνουν πολύ αργά (όπως τα πολύ σγουρά για παράδειγμα), οι αφέλειες είναι μεγάλη απόφαση. Ευτυχώς, πλέον οι επιλογές και τα στυλ για αφέλειες είναι πολλά, διαβάστε παρακάτω και αποφασίστε τι σας ταιριάζει καλύτερα αν θέλετε να το τολμήσετε!

Curtain bangs

Curtain bangs, ή αφέλειες “κουρτίνα”. Είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να έχετε τη δυνατότητα να τις πιάνετε πίσω. Είναι ένα επιμελώς ατημέλητο στυλ το οποίο έχουν προτιμήσει και πολλοί celebrities και μας θυμίζει την Brigitte Bardot των 60-70’s.

Birkin bangs

Η Jane Birkin είναι η μεγάλη έμπνευση πίσω από αυτές τις αφέλειες που είναι κυρίως ίσιες και κομμένες με λίγες μύτες. Πλαισιώνουν το πρόσωπο και είναι σχετικά μακριές, κρύβοντας τα φρύδια. Τις έχουμε δει στην Selena Gomez, Gigi Hadid, αλλά και άλλες.

Ασύμμετρες αφέλειες

Choppy bangs, ή αλλιώς οι ασύμμετρες αφέλειες, είναι μακριές και χαλαρές και μπορούν να προσαρμοστούν στο πρόσωπό σας. Δηλαδή, αν έχετε σπαστά μαλλιά και δεν θέλετε να τα ισιώνεται ή να φτιάχνεται τις αφέλειες συνέχεια, ζητήστε να τις κάνουν πιο αραιές.

French girl fringe

Οι αφέλειες εμπνευσμένες από τις Γαλλίδες, που έχουν κάτι το ανεπιτήδευτο, είναι χαλαρές, δεν είναι πολύ στυλιζαρισμένες και ταιριάζουν σε όλες. Είναι το πιο κοντινό στις κλασικές, που φοριούνται με μεγαλύτερη ευκολία, μιας και δεν χρειάζεται συνέχεια να τις ισιώνετε.

Retro bangs

Αυτές είναι οι πιο “γεματες” αφέλειες. Είναι ένα hair look που χρειάζεται αρκετή περιποίηση αν τα μαλλιά σας δεν είναι ίσια, με ένα αρκετά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Σγουρές αφέλειες

Να σημειωθεί ότι οι αφέλειες ταιριάζουν σε κάθε τύπο μαλλιών, φυσικά και στα σγουρά. Μάλιστα, αναλόγως με το πόσο σγουρά είναι τα μαλλιά σας, θα κοπούν και οι αφέλειες, ώστε να κάθονται σωστά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Baby bangs

Baby bangs ή micro bangs είναι ένα αρκετά τολμηρό και κοντό hair look. Τις είδαμε στην Billie Eilish και Emma Watson, μεταξύ άλλων. Μπορεί να κοπούν σε ίσια γραμμή, ή σε μύτες, ώστε να ταιριάζουν σε διαφορετικά σχήματα προσώπου.

Bottleneck bangs

Είναι ένα καινούριο στυλ που είδαμε πρόσφατα στην Kristen Steward, οι bottleneck αφέλειες θυμίζουν το σχήμα ενός γυάλινου μπουκαλιού, είναι δηλαδή κοντές και πλαισιώνονται από δύο πιο μακριές τούφες στην γραμμή των ζυγωματικών. Είναι αρκετά έντονο και εντυπωσιακό το αποτέλεσμα, και μπορεί να άλλαξει το στυλ σας, μαζεύοντας τις πλαϊνές τούφες, και αναδεικνύοντας τα μήλα σας.

Όποιες αφέλειες και να επιλέξετε, το σημαντικό είναι να γνωρίζει ο κομμωτής σας τον τύπο μαλλιών σας και να συζητήσετε τον τρόπο περιποίησης, για παράδειγμα αν τα ισιώνεται, αν δεν έχετε χρόνο να τα φτιάξετε το πρωί και ούτω καθεξής, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα