Αν απλώσετε το άρωμά σας με αυτόν τον τρόπο θα διαρκεί πολύ περισσότερο
Χέρια γυναικεία με ένα μπουκάλι αρώματος
Credit: 123RF

Τα 5 σημεία του σώματος που αν εφαρμόσετε το άρωμά σας θα διαρκεί όλη μέρα.

 «Μου αρέσει απίστευτα αυτό το άρωμα αλλά δυστυχώς δε διαρκεί πολύ πάνω μου». Να μια φράση που έχω πει κι έχω ακούσει πολλές φορές. Το ίδιο μοιάζει να προβληματίζει πολλούς παγκοσμίως, μιας και οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο για “αρώματα που διαρκούν” σημειώνουν σημαντική αύξηση τελευταία. Ευτυχώς για όλους μας υπάρχει ένα απλό κόλπο, που αν το εφαρμόσουμε, το νέο άρωμά μας θα διαρκεί όλη μέρα. (Hint: όλα έχουν να κάνουν με τα σημεία παλμού στο σώμα.)

Τα 5 σημεία

Τα σημεία παλμού είναι οι περιοχές του σώματος που αναδεικνύουν το άρωμά σας. Και αυτό γιατί τα σημεία παλμού εκπέμπουν θερμότητα, ενισχύοντας έτσι το άρωμα και τη διάρκειά του. Τα πιο ζεστά σημεία του σώματός μας είναι οι καρποί και ο λαιμός, το εσωτερικό των αγκώνων και το πίσω μέρος των γονάτων.

Καρποί

Οι καρποί είναι ίσως το πιο συνηθισμένο μέρος για να εφαρμόζετε άρωμα και είναι ένας τρόπος για να απλώσετε το άρωμά σας σε άλλα βασικά σημεία παλμού. Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί; «Αποφύγετε να τρίβετε τους καρπούς σας». Αυτή η συνήθεια μπορεί να καταστρέψει τις κορυφαίες νότες του αρώματος και να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η μυρωδιά του στο δέρμα.

Πίσω από τα αυτιά

Η εφαρμογή μιας δόσης αρώματος στην περιοχή ακριβώς πίσω από τα αυτιά είναι και αποτελεσματική και τελετουργική. Ένα ψέκασμα εκεί εξασφαλίζει ότι το άρωμα καταλήγει και στα μαλλιά, συμβάλλοντας τόσο στην εμβέλεια όσο και τη διάρκειά του.

Λαιμός

Προσωπικά, μου αρέσει να ψεκάζω κάθε πλευρά του λαιμού. Στη συνέχεια αγγίζω το άρωμα με τους καρπούς μου και έπειτα περνάω τους καρπούς από τα μαλλιά μου.

Εσωτερικό των αγκώνων

Αν φοράτε μπλούζα με μανίκια, η περιοχή του αγκώνα μπορεί να βοηθήσει στη διάχυση του αρώματος, παραμένοντας στις ίνες των ρούχων και αφήνοντας μια υπέροχη ευωδιά που διαρκεί όλη μέρα.

Πίσω από τα γόνατα

Ίσως είναι μία από τις περιοχές που αγνοούμε. Και όμως, εφαρμόζοντάς το πίσω από τα γόνατα, κάθε σας κίνηση αναδίδει τώρα το χαρακτηριστικό σας άρωμα. Δοκιμάστε το κι εσείς και πείτε μας τη γνώμη σας!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα