Τζιν Παντελόνια: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να τα πλένουμε
Τζιν παντελόνια με λευκό τοπ
Credit: Label Shopv/Instagram

Τα τζιν, ίσως τα πιο δημοφιλή ρούχα, αποτελούν σταθερή επιλογή στη γκαρνταρόμπα μας. Παρ’ όλα αυτά, το πλύσιμό τους αποτελεί συχνά πρόκληση, με τον κίνδυνο να χαλάσουν το σχήμα τους ή να χάσουν το χρώμα τους. Άραγε πώς πλένουμε σωστά ένα τζιν; Ας ανακαλύψουμε τα μυστικά για ένα άψογο αποτέλεσμα.

Συμβουλές για το σωστό πλύσιμο του τζιν

 1. Όχι αλόγιστες πλύσεις
 2. Τοπικός καθαρισμός των λεκέδων
 3. Ανάγνωση των ετικετών
 4. Πλύσιμο στο χέρι
 5. Οργάνωση πλυντηρίου
 6. Αναστροφή των τζιν
 7. Σωστό πρόγραμμα πλυντηρίου
 8. Raw denim μέθοδος
 9. Αλάτι και ξύδι στο πλύσιμο
 10. Φυσικό στέγνωμα
 11. Στεγνωτήριο με σύνεση

Εξοικονόμηση στις πλύσεις

Αν τα τζιν δεν έχουν κάποιον λεκέ και δεν μυρίζουν περίεργα, τότε ας τα θεωρήσουμε καθαρά. Η συχνή χρήση του πλυντηρίου μπορεί να είναι αποτελεσματική, αλλά μπορεί και να καταστρέψει το τζιν.

Τοπικός καθαρισμός των λεκέδων

Αν παρατηρήσετε έναν μικρό λεκέ αλλά τα τζιν είναι ακόμα φρέσκα, μπορείτε να καθαρίσετε τοπικά τον λεκέ με ένα πανί και λίγο απορρυπαντικό.

Ανάγνωση των ετικετών

Αν έχετε τζιν με διακοσμητικά στοιχεία, όπως πέρλες ή αλυσίδες, ελέγξτε πάντα την ετικέτα για οδηγίες πλυσίματος. Τα ειδικά σχέδια μπορεί να απαιτούν ειδική φροντίδα.

Πλύσιμο στο χέρι

Αν τα τζιν αναφέρουν «πλύσιμο μόνο στο χέρι», μην ανησυχείτε. Γεμίζουμε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, προσθέτουμε λίγο απαλό απορρυπαντικό και αφήνουμε τα τζιν να μουσκέψουν. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Οργάνωση του πλυντηρίου

Οργανώνουμε τα τζιν μας πριν το πλύσιμο. Ταξινομούμε ανάλογα με την ένταση του χρώματος για να αποφευχθεί η μεταφορά από το ένα στο άλλο. Επίσης, τα κρατάμε ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ρούχα, για να αποφευχθεί η περιττή τριβή που μπορεί να οδηγήσει σε φθορές.

Αναστροφή των τζιν

Ένα χρήσιμο κόλπο που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι να αναστρέφετε πάντα τα τζιν πριν τα βάλετε στο πλυντήριο. Αυτό βοηθάει στη μείωση του αποχρωματισμού και της τριβής στην εξωτερική πλευρά του υφάσματος.

Σωστό πρόγραμμα πλυντηρίου

Τα τζιν και τα εσώρουχα μπορεί να μην έχουν πολλά κοινά, αλλά όταν πρόκειται για το πλύσιμο, ακολουθήστε τις οδηγίες για τα «ευαίσθητα». Αυτές οι ρυθμίσεις παρέχουν την απαραίτητη προστασία στο ύφασμα.

Μέθοδος Raw Denim

Αν αγαπάτε το raw denim, η κατάψυξη μπορεί να είναι η ιδανική μέθοδος καθαρισμού. Αφού το ρούχο δεν πλένεται, η κατάψυξη σκοτώνει τα βακτήρια χωρίς να αλλοιώνει το σχήμα ή το χρώμα.

Αλάτι και ξύδι στο πλύσιμο

Η προσθήκη αλατιού και ξυδιού στο νερό του πλυντηρίου βοηθάει στο να διατηρηθεί το χρώμα του τζιν. Αυτά τα συστατικά βοηθούν στον περιορισμό της μεταφοράς χρώματος και παρέχουν προστασία ενάντια στο ξεθώριασμα.

Φυσικό στέγνωμα

Το στεγνωτήριο είναι ο εχθρός του τζιν. Αντί γι’ αυτό, τα αφήνουμε να στεγνώσουν στον αέρα. Αυτό διατηρεί το ύφασμα ανέπαφο, ελαχιστοποιεί τις ρυτίδες και βοηθά στη διατήρηση του σχήματος.

Στεγνωτήριο με σύνεση

Αν ωστόσο, πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιήσετε το στεγνωτήριο, μπορείτε να το κάνετε με… αγάπη. Επιλέγουμε χαμηλή θερμοκρασία και το χρησιμοποιούμε μόνο σε έκτακτη ανάγκη. Αυτό πρέπει να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα